AK Parti Milletvekili Tasar'dan Bitlis'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun Yil Dönümü Mesaji

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Tasar, Bitlis'in düsman isgalinden kurtulusunun 105. yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Tasar, mesajinda, vatan demenin, önce zafere sonra da kivanca dönüstügü günü yasadiklarini ifade ederek, bugünün sevincinin gelecekteki aydinlik günlerin müjdecisi olmasini diledi.

Sanli tarihin, milletin bagimsiz yasama tutkusu ile varligini sürdürmek için yaptigi inanilmasi güç mücadelelere ve savaslara sahne olmus nice kahramanlik destanlariyla dolu oldugunu kaydeden Tasar, sunlari kaydetti:

"Bu yil 105'ncisini sevinç, gurur ve coskuyla kutlamanin mutlulugunu yasadigimiz Bitlisimizin düsman isgalinden kurtulusu, asil milletimizin bagimsiz yasama isteginin bir zaferidir. Milletimizin bagimsizligi için verdigi mücadele, bütün imkansizliklara ragmen birligini, yurdunu ve onurunu korumak için bir araya gelmesiyle büyük bir zafere dönüserek en degerli hazinemiz olan vatan topraklari, milletimizin bagimsiz yasama iradesiyle kurtarilmistir. Bitlisimiz, 1. Dünya Savasi ile Anadolu'da isgal edilen vilayetler içinde istiklaline kavusan ilk sehirdir. Bu nedenle Bitlis'in kurtulusu Türk'ün makus talihini yenmesinin baslangicidir. Bu kurtulus, milli mücadelenin önemli bir adimidir. Milletimiz ne kadar büyük acilar çekerse çeksin, ne kadar büyük kayiplar verirse versin, esir edilemeyecegini, bagimsizlik ve özgürlügünden asla vazgeçmeyecegini 8 Agustos 1916'da Bitlis'ten tüm dünyaya haykirmistir. Vatanimizin isgaline karsi milletimizin direnisinin en güzel örneklerinden biri hiç süphesiz Bitlis halkinin verdigi mücadeledir."

Yürekleri vatan sevgisiyle dolu Bitlis halkinin gencinden yaslisina, kadinindan erkegine canlari pahasina direnerek üstlerine düsen görevi layikiyla yerine getirdigini belirten Tasar, ecdadin kaniyla sulanan bu topraklarda sosyal, kültürel ve folklorik degerleri ile özellikle dogasiyla önemli bir konuma sahip Bitlis'in kalkinmasi ve gelismesi için çalisacaklarini aktardi.

Geçmisten aldiklari güçle 105. yil dönümünü kutladiklarini Bitlis'in düsman isgalinden kurtulusunun, gelecege emin adimlarla ilerleyen Bitlis halkinin yoluna tutulan bir isik oldugunu vurgulayan Tasar, söyle devam etti:

"Ülkesini sadece imanina ve vatanseverligine güvenerek koruyan kadin, erkek, genç, yasli demeden mevzilerde yüregiyle çarpisan, bu amaç ugruna kanlarini döken ve canlarini veren aziz sehitlerimiz, toplumumuzun kutsal kabul ettigi en yüce degeridir. Büyük fedakarliklari göstererek vatani, canlari pahasina savunan ve düsmana teslim etmeyen kahraman ecdadimiz ilelebet milletimizin gönlünde yasayacaktir. Bu vesileyle içinden geçmis oldugumuz zor günlerin bir an önce güzel ve aydinlik günlere kapi açmasini diliyorum. Hiç durmadan gece gündüz sahada çalisan orman, jandarma ve emniyet teskilatlarini ve gerçek gönüllülerimizi saygiyla ve tüm kalbimle destekliyorum. Yürekleri vatan aski ile dolu aziz sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Bu onurlu ve hakli coskunun yillar sonra da ayni duyguyla kutlanmasini temenni ediyorum."

Kaynak: AA