Oglunun Sevgilisine Cinsel Istismarda Bulunan Sanik Tahliye Edildi

Kocaeli’de oglunun yüzde 70 zihinsel engelli kiz arkadasina cinsel istismara bulundugu gerekçesiyle 18 yil hapis cezasina çarptirilan sanik, 3 yil tutuklu kaldiktan sonra tahliye edildi. Sanigin tahliye edilmesine tepki gösteren engelli genç kizin ailesi ise yeniden sikayetçi oldu.

Oglunun Sevgilisine Cinsel Istismarda Bulunan Sanik Tahliye Edildi
Olay, Kocaeli’nin Derince ilçesinde 2017 yilinda meydana geldi. Iddiaya göre, olay tarihinde yüzde 70 engelli olan 16 yasindaki H.A., kendisini ’Eren’ ismiyle tanitan erkek arkadasi A.T.’nin babasi S.T. tarafindan cinsel istismara ugradi. Olay günü erkek arkadasinin kiz arkadasi ile tanismak amaciyla parka giden S.T’nin genç kizi servis minibüsüne aldigi, ogluyla evlenmek isteyip istemedigini sordugu, daha sonra genç kizi kolundan tutup, minibüsün perdelerini de kapatarak cinsel istismarda bulundugu ileri sürüldü. S.T., istismar olayindan sonra genç kizi minibüsle aldigi yere geri birakti.

Korktugu için istismar olayini kimseyle paylasamayan H.A., olaydan 1 buçuk ay sonra annesi Emine Çetin’e anlatti. Kizlarinin cinsel istismara ugradigini ögrenince neye ugradigini sasiran aile de polis merkezine giderek, sikayetçi oldu. Konunun yargiya tasinmasinin ardindan ise S.T. hakkinda "çocugun nitelikli cinsel istismari" suçundan dava açildi. Olaydan sonra kayiplara karisan ve hakkinda yakalama karari çikartilan S.T. ise 2019 yilinin subat ayinda tutuklanarak, 18 yil hapis cezasina çarptirildi.

Tahliye edildi

Dosyanin temyize gönderilmesiyle de Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinin verdigi karar bozuldu. Yargitay, ilk derece mahkemesinin kabulünde yer alan sübuta iliskin delillerin, dosya içerigiyle çelismesi sebebiyle mahkumiyet kararinin yerinde olmadigi kanaatine vardi. Bu sebeple 8 Haziran 2021’de S.T’nin tahliyesine karar verildi.

S.T’nin tahliye edilmesiyle korkan ve tedirgin olan aile ise tahliye kararina tepki göstererek, yeniden sikayetçi oldu. Korkuyla kapilan anne ve genç kiz, sanigin evlerine gelme ihtimaline karsi köpek sahiplendi.

"Ne yapacagiz?"

18 yil hapis cezasi verilen sanigin, 3 yil tutuklu kaldiktan sonra serbest birakildigini söyleyen Türkalay Aybek, "S.T.’nin oglu, benim kizimin erkek arkadasiymis. Ben bunu sonradan ögrendim. Kizim ve bu çocuk bulusuyorlarmis. Daha sonra S.T.’nin oglu E.T. benim kizima, "Babamla sen görüs, eger onay verirse evlenecegiz" demis. Sonra kizim da babasiyla görüsmüs. Babasi S.T., kizimizi minibüse koymus, sesi çikmasin diye de elini, ayagini baglamis. Kizim ilk basta korkudan 1-2 ay anlatamamis. Ama sonra annesine anlatmis, annesi de bana anlatti. Biz gereken islemleri yaptik. Neden serbest birakildi bilmiyoruz"

"Bana, "sikayetçi olma, ben seninle evlenirim" dedi"

Olay tarihinde erkek arkadasi olan E.T.’nin babasi S.T. ile plan kurmus olabilecegini ifade eden H.A. ise "Olay günü beni arabayla aldi, camlar filmliydi. Elimi, kolumu bagladi. Sonra beni aldigi yere birakti. "Sikayetçi olma, ben seninle evlenirim" dedi.

Bizimkilere hemen anlatamadim. 1 ay sonra anlattim" diye konustu.

Kaynak: İHA