Eregli Belediyesi, Piknik Alanlarinda Yangin Önlemlerini Artirdi

Zonguldak’in Eregli Ilçe Belediyesi piknik yapilabilecek alanlari sinirlayarak “Agaçlik alanlarda, ormanda ates yakmayin, piknik yapmayin” çagrisi yapti.

Eregli Belediyesi, Piknik Alanlarinda Yangin Önlemlerini Artirdi
Kdz. Eregli Belediyesi, küresel isinmanin da etkisiyle hava sicakliklarinin orman yanginlari açisindan tehlikeli bir asamaya geldigi bugünlerde, halka önemli bir çagrida bulundu. Belediye Itfaiye Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Belediyenin kontrolü altindaki Dostluk Mesire Alani ve Kestaneci Piknik alani disinda mangal ve ates yakmayin, piknik yapmayin. Agaçlik alanlarda, cam, çakmak, plastik ve kagit basta olmak üzere, çöplerinizi kesinlikle açikta birakmayin. Hiçbir mevsimde camlari kirarak agaçlik alanlara atmayin. Bunlarin her birinin sicak havalarda mercek etkisi olusturacagini unutmayin” denildi. Kdz. Eregli Belediyesi ekipleri Kestaneci Piknik alani ile ve Dostluk Mesire alanindaki yangin güvenlik önlemlerini de artirdi. Yangin söndürme tüplerinin sayisi artirilarak yangin söndürme kitleriyle beraber sorumlu birimlere teslim edildi.

Itfaiye Amir Vekili Burak Demirören konuyla ilgili sunlari söyledi:

“Ormanlik ve agaçlik alanlarda birakilan çöpler, cam siseler, kirik camlar, deodorant sisesi, çakmak, plastik gibi rahat yanan malzemeler sicak havalar geldiginde tehlikeye dönüsüyor. Cam siseler ve kirik camlar kuru otlarla birlestiginde mercek görevi görerek yangina sebebiyet verebiliyor. Diger çöpler de yanginin hizli büyümesine yol açiyor. Yeterince söndürülmemis izmaritler de büyük tehdit olusturuyor. Piknik kültürünü mutlaka gözden geçirmemiz gerekiyor. Agaçlik alanlarda, ormanlarda ates yakmak, mangal yakmak kesinlikle büyük tehlike olusturuyor. Son günlerde temizlik amaçli yakilan ateslerden dolayi da çok ihbar aliyoruz. Temizlik amaçli dahi olsa hiçbir sekilde ates yakmayalim. Küçük bir kivilcim büyük bir afete sebep olabiliyor.

Halkimizdan özellikle sicak havalarin yüksek derecelere ulastigi ve yangin riskinin büyük oldugu bu dönemde Belediyemizin kontrolü altindaki Kestaneci ve Dostluk mesire alanlari disindaki yerlerde mangal, ates yakmamalarini, piknik yapmamalarini istiyoruz. Bu yerlerde yangina karsi güvenlik önlemlerimizi, yangin söndürme tüplerinin sayisini artirdik. Yangin söndürme kitlerini çogalttik. Sorumlu birimlere teslim ettik. Halkimizi bu konuda duyarli olmaya davet ediyoruz.”

Öte yandan Belediye sinirlari içinde denetimlerin siklastirilacagi ögrenilirken, Zabita Müdürlügü ekipleri açik alanlarda ates yakanlar hakkinda da yasal yaptirimlar uygulayacak.
Kaynak: İHA