Elazig Valisi Yirik, Deprem Sonrasi TOKI Konutlarina Yerlesen Aileleri Ziyaret Etti Açiklamasi

'21 bin konutumuzun yaklasik 15 bini su anda bitmis ve teslim asamalari devam ediyor. Gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmis'

Elazig Valisi Erkaya Yirik, depremzedeler için yapilan Yemislik Mahallesi 1. Etap TOKI konutlarina yerlesen aileleri evlerinde ziyaret etti.

Kentte geçen yil 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremde evleri yikilanlar için yapilan konutlari inceleyen Vali Yirik, bazi depremzede aileleri evlerinde ziyaret ederek bir süre görüstü, dilek ve temennilerini dinledi.

Yirik, gazetecilere, depremzedelerin magduriyetini bir an önce gidermek için hizli bir sekilde TOKI araciligiyla konut yapimina baslandigini animsatti. Devletin yaptigi her iste vatandasi için en iyi hizmeti üretmeye çalistigini ifade eden Yirik, söyle konustu:

"21 bin konutumuzun yaklasik 15 bini su anda bitmis ve teslim asamalari devam ediyor. Gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmis. Su anda içinde bulundugumuz konut gayet ferah, yüksekligi, oturma düzeniyle Elazigli vatandaslarimizin rahatlikla aileleriyle oturabilecegi sekilde insa edilmis. Baktigimiz zaman her tarafi açik, son derece günes alan iyi konutlar diyebiliriz. Vatandasimizin zaten içinde oturmaktan, bu konuta kura sonucu yerlesmis olmaktan da son derece memnun."

Kentte yapilan konut sayisi göz önüne alindiginda devletin Elazig'da adeta yeni bir sehir insa ettigini dile getiren Yirik, görünümü, güvenilirligi ve çevre düzenlemesiyle dikkati çeken modern konutlarin kalan kisminin da en kisa sürede teslim edilmesi için çalismalarin tüm hiziyla devam ettigini sözlerine ekledi.

TOKI'den ev sahibi olan Inci Pekmezci de depremde evi yikildigi için devletin kendisine yeni ev verdigini belirterek "Evimizden memnunuz, Allah devletimizden razi olsun." dedi.

Nurevsah Demir ise Sarayatik Mahallesi'ndeki evinin depremde agir hasar gördügünü aktararak "Buradaki hayatimizin daha güzel oldugunun evimizi teslim aldiktan sonra farkina vardik. Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin. Gerçekten isçiligiyle, planiyla, dis görünüsüyle, havasiyla site olarak gerçekten harika bir evle karsilastik. Cumhurbaskani'mizdan Allah razi olsun, gerçekten evlerimiz harika." ifadelerini kullandi.

Vali Yirik, ziyaretleri sirasinda depremzede aileler ve çocuklara çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA