Bolu'da Yabancilara 10 Kat Zamli Su Mecliste Oylanamadi

Bolu’da, Belediye Baskani Tanju Özcan’in yabanci uyruklulara suyun 10 kat zamli verilmesi önerisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun yeterli bilgiyi toplayamamasi üzerine mecliste oylanmayarak Eylül ayi toplantisina ertelendi.

Bolu'da Yabancilara 10 Kat Zamli Su Mecliste Oylanamadi
Bolu’da, geçtigimiz günlerde kentte yasayan yabanci uyruklularin su ve kati atik vergilerine 10 kat zam yapacagini söyleyen Belediye Baskani Tanju Özcan, öneriyi Agustos ayi meclis toplantisinda öneri olarak sundu. Oy çokluguyla kabul edilen öneri Agustos ayi meclis toplantisi ikinci bilesiminde oylanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na ertelendi.

Komisyondan karar çikmadi

Bolu Belediyesi Agustos ayi meclis toplantisinin ikinci bilesimi halka açik sekilde Necip Fazil Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Toplantida yabancilara 10 kat zamli su önerisiyle ilgili söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Hüseyin Ekrem Serin söz aldi. Serin, “Konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu arkadaslarimizla görüstük. Söyle bir kaniya vardik. Su abone kayitlarinda bulunan bilgilerde yeterli bilgiye sahip degiliz. Uyruklarla ilgili herhangi bir bilgi söz konusu degil. Il Göç Idaresi’ne herhangi bir yazi yazilmasi kanisindayiz. Kaç tane dijital, kaç tane mekanik su sayaci kullanan var, kaç tane abone var bunlari bilmek durumunda degiliz. Ayrica kanun ve mevzuatlara uygun olmasi düsüncesindeyiz. Daire müdürü ve baskan yardimcisi arkadasimizin da bize bu kisa süre içerisinde ulastiramayacagi için saglikli bir bilgiye sahip olamayacagimiz düsünerek herhangi bir karar almadik. Bunun bir sonraki meclis toplantisinda görüsülmesi üzerine görüs birligine vardik” dedi.



“Türkiye tartissin diye gündeme getirdim”

Komisyonun karar verememesine tepki gösteren Baskan Özcan, “Komisyonun bu raporu vermemesini üzüntüyle karsiliyorum. Komisyon toplanabilirdi. Birbirimizi kandirmayalim. Ben bunun toplanmamasinin arkasindaki sebepleri anlatacagim. Komisyon bu konuda karar verebilirdi. Ben bu konuyu Türkiye tartissin diye gündeme getirdim. Bana batan bir sey mi vardi? Ben bunlari sorumlu bir vatandas olarak söyledim. Ben bunlari söylerken halkin tercümanligini yaptim. Bu konu ulusal basinda tartisilsin, siyasiler bunu tartissin. Bir politika olusturalim. Geri adim atmayacagim. Benim maksadim bu konuyu gündeme getirmekti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA