Ordulularin Yeni Eglence Duragi Açiklamasi 'Buz Paten Pisti'

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan Altinordu ve Ünye ilçesinde hizmete açilan buz pateni pisti, özellikle gençlerin yeni eglence merkezlerinden birisi oldu.

Ordulularin Yeni Eglence Duragi Açiklamasi 'Buz Paten Pisti'
Ordu Büyüksehir Belediyesi istiraki olan ORKENT A.S. tarafindan Altinordu ve Ünye ilçelerinde buz pateni pisti hizmete açildi. Her yas gurubundan insanlarin, deneyimli egitmeler esliginde de spor yapabilecekleri ve yapay olmayan buz pisti, günlük yaklasik 500 kisiye hizmet verebiliyor. Özellikle genç yas guruplarinin talep gösterdigi pist, pandemi sonrasi normallesme sürecinde özellikle genç yas guruplarinin eglenerek güzel vakit geçirmesine olanak sunuyor.

ORKENT A.S. Yönetim Kurulu Baskani Nihat Sen, Altinordu ve Ünye ilçesinde açilan buz pistleri ile pandemi sürecinde bunalan gençleri farkli spor dallarina da yöneltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sen, “Haftanin 7 günü sabah 10.00 ile aksam 22.00’a kadar hizmet veriyor. Burada deneyimli hocalarimiz var. Hocalarimiz, paten kaymak isteyenlere özel dersler vererek, bu imkani sagliyor. Talep güzel, özellikle gençlerimiz ve çocuklarimiz çok fazla talep gösteriyor. Esasinda her yastan insanin spor yapabilecegi bir etkinlik diye düsünüyorum. Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak farkli etkinliklerimiz de devam edecek” dedi.



“Yapay degil, dogal bir pist”

Buz pistinin dogal olduguna dikkat çeken Baskan Nihat Sen, “Burasi yapay bir buz pisti degil, dogal bir pist. Seanslarimiz 30 dakika ve günde tam 15 seans yapiliyor, her seansta en fazla 30 kisi alabiliyoruz. Günde yaklasik 500 kisiye burada buz pateni kayma imkani saglayabiliyoruz. Tüm Ordu ve 19 ilçesini buz paten pistine, farkli spor yapmalari için davet ediyoruz. Eger vatandaslarimiz buz paten pistinin devamini arzuladiklari sürece 12 ay boyunca devam edecektir” seklinde konustu.



“Genelde televizyondan izliyorduk”

Vatandaslar ise buz pateni pistini güzel ve gerekli bulduklarini belirterek, “Bu sporlari daha önceden televizyondan izliyorduk ve biz de yapmak istiyorduk. Simdi artik Ordu’da da var. Dogru düsünülmüs bir spor dali. Özellikle çocuklar için çok güzel oldu” açiklamalarinda bulundular.
Kaynak: İHA