ABD'li Sirketler Kovid-19'Un Delta Varyanti Nedeniyle Ofise Dönüs Tarihlerini Ertelemeye Basladi

Eticaret devi Amazon çalisanlarinin ofise dönüs tarihini Ocak 2022'ye, ülkenin büyük bankalarindan Wells Fargo ile varlik yönetim firmasi BlackRock ise ekime erteledi.

Amazon, BlackRock ve Wells Fargo gibi ABD'li büyük sirketler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Delta varyantinin etkisiyle hizla artan vaka sayilari sonucu ofise dönüs tarihlerini erteleme karari aldi.

Delta varyantinin ABD'de de hizla yayilmasiyla sirketler de ofislere dönüs tarihlerini gözden geçirmeye basladi.

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un ülkedeki kurumsal çalisanlariyla paylastigi bilgiye göre, daha önce 7 Eylül olarak duyurulan ofise dönüs tarihi 3 Ocak 2022'ye ertelendi.

Sirket, Kovid-19 salginiyla ilgili yerel kosullarin yakindan izlenmeye devam edildigini bildirdi.

ABD'nin büyük bankalarindan Wells Fargo da çalisanlarinin 4 Ekim'e kadar evden çalisacagini duyurdu. Banka daha önce çalisanlarinin ofise dönüs tarihini 7 Eylül olarak açiklamisti.

Varlik yönetim firmasi BlackRock ise delta varyantinin ofise dönme konusunda endise uyandirdigini belirterek, uzaktan çalisma uygulamasinin 1 Ekim'e kadar uzatildigini bildirdi.

ABD'de geçen hafta da Google'in ana kurulusu Alphabet, evden çalisma uygulamasinin 18 Ekim'e kadar uzatilacagini açiklamisti. Ayrica Alphabet ve ABD'li bir diger teknoloji sirketi Facebook çalisanlari için asi zorunlulugu getirmisti.

Johns Hopkins Üniversitesinin derledigi verilere göre, ABD'de virüs bulasanlarin sayisi 35 milyon 335 bin 990'a ulasirken, son 24 saatte ölenlerin sayisi 486 artarak 614 bin 815'e yükseldi.
Kaynak: AA