1964 Model Otomobil Çiçekleri Ve Renkli Boyasiyla Ilgi Odagi Oldu

Giresun’da spor yorumcusu Haldun Domaç, babasinin kullandigi 1964 model otomobili süsleyerek evinin bahçesine birakti. Otomobil, hatira fotografi çektirmek isteyenlerin ilgi odagi oldu.

1964 Model Otomobil Çiçekleri Ve Renkli Boyasiyla Ilgi Odagi Oldu
Giresun’un Tirebolu ilçesinde Spor Yorumcusu Haldun Domaç, babasinin kullandigi 1964 model Opel Record marka araci hatira olarak evinin bahçesinde birakinca fotograf çektirmek isteyenlerin ilgi odagi haline dönüstü. Domaç, döneminin en önemli araçlarindan biri olan aracinin 1970 yilindan beri kendilerinde oldugunu ifade ederek ailesinin birçok anisina sahitlik ettigini belirtti.

Domaç, “Araç 1970 yilindan itibaren bizdeydi. Babam kullaniyordu araci 1970’den itibaren. Mesela o dönemlerde araçlarda teyp yoktu. Biz araca pikap koymustuk. O zamanlar Orhan Gencebay plaklari çok meshur. Bir teselli ver falan. Böyle patika yollardan geçerken pikabin ignesinde sallanma oluyordu. Bir teselli ver derken bozulma oluyordu. Bu anilarla büyüdük. Ben bu araçta abana sürmeyi ögrendim. Hatta ehliyeti bile bu araçla aldim. Gerçekten de bugün bu aracin ustasi kalmadi. Ama araç olarak baktiginizda çok saglam bir araç oldugunu rahatlikla söyleyebiliriz. 1964 model bir araçtan bahsediyoruz” dedi.



“Bu köyde bu araçla ilgili anisi olmayan hiç kimse yok”

Babasinin vefatinin ardindan araçla pek ilgilenemediklerini söyleyen Haldun Domaç, kiz kardesinin araci boyayip süsledigini belirtti.

Ailesinin haricinde köyde yasayan herkesin bu araçla bir anisinin oldugu beliren Domaç, “Uzun süre Istanbul’da kaldi. Pikabini almak için soydular. Kaçirmaya çalistilar olmadi. Böyle hikayeleri de var. Bizim açimizdan çok güzel hikayeleri var. O günlerdeki heyecan geride kaldigi için. Sonrasinda babam Istanbul’dan buraya gelip yerlesince bu araçla birlikte geldi. 2004 yilinda vefat edince araç burada kaldi. Çalisir vaziyetteydi. Biz o zaman açikçasi fazla koruyamadik. Araç böyle olunca kiz kardesim ‘Abi biz bu araci boyayalim, süsleyelim ve süslü araç olarak burada dursun’ dedi.

Çünkü bu köyde bu araçla ilgili anisi olmayan hiç kimse yok. Mesela hastaneye giden bu araçla giderdi. Sehre girmek isteyen, Tirebolu’ya gitmek isteyen bu araçla giderdi. Herkesin derdine çare olmus ve burada araç kullanan herkesin kullandigi bir araçti” diye konustu.



“Özellikle Giresun’dan gelip fotograf çektirenler var”

57 yillik otomobil simdilerde rengarenk boyasi, motorunda ve çevresinden yetisen çiçeklerle fotograf severlerin ilgi odagi oldu. Sosyal medya sitelerinde otomobilin fotografini gören herkesin fotograf çektirmeye geldigini ifade eden Domaç, aracin fenomen haline geldigini belirtti.

Domaç, “O zaman ben bu araci burada birakmaya karar verdigimde çok dogru bir karar verdigimi anladim. Onun için biz arabayi burada tuttuk. Sonrasinda ben Türkiye’den birkaç arastirma yaptim. Bir tane Hatay’da ve bir tane Istanbul’da buldum. Ama maalesef o insanlarda benim gibi araçlarina çok özen göstermemisler. Bizde böyle bir yol bulduk. 1964’ten buya birçok insanin hayatina dokunmus, hastanelere gitmis, birçok yerin yaylalarina çikmis bir araç. Dedik ki burada evin kapisinda yasasin. Sonrasinda da önüne süslemeler falan yapilinca açikçasi benden daha fazla fenomen oldu. Herkes gelip burada fotograf çektiriyor. Simdi biraz önüne findik agaci gelince pek görmüyorlar. Özellikle Giresun’dan gelip fotograf çektirenler var. Önünde fotograf çektiriyorlar. Hatta beni de zaman zaman fotografçi olarak kullaniyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA