Seyhan Belediyesi Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere 500 Lira Verecek

Seyhan Belediye Meclisi oybirligiyle açik ögretim fakültesi hariç Türkiye’de yerlesik 4 yillik devlet üniversitesini kazanan ögrencilere bir kez olmak üzere 500 lira egitim yardiminda bulunmayi karara bagladi.

Seyhan Belediyesi Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere 500 Lira Verecek
Seyhan Belediye Meclisi Baskan Akif Kemal Akay, katipler Gülcan Bingöl ve Hacice Yilmaz tarafindan açildi. Gündem disi konusmanin yapilmadigi mecliste direkt gündemlere geçildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin 10. maddesi geregi kadro ihdas talebi ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise ÖSYM tarafindan yapilan 2021 yili Yüksekögretim Kurumlari Sinavinda Açik Ögretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerlesik devlet üniversitelerinin en az 4 yillik bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerlesik vakif üniversitelerinin en az 4 yillik bölümlerini tam burslu kazanan ve ailesi Adana Seyhan’da ikamet eden, ihtiyaç sahibi oldugu tespit edilen ögrencilere, ödüllendirme amaçli karsiliksiz 500 TL egitim yardiminda bulunulmasini ve ödemelerin belediyenin imkanlari dogrultusunda bir defalik yapilmasi talebi ile ilgili Plan ve Bütçe, Çevre ve Tarim, Kanunlar, Egitim, Saglik, Kültür ve Sanat, Ulasim, Tarife, Emlak, Halkla Iliskiler, Gençlik, Spor Müsterek Komisyon Raporu oy birligi ile kabul edildi.

Milas Belediyesi ile kardes sehir olundu

Gündemin 5.maddesinde, Mugla’nin Milas Belediyesi ile kardes sehir olunmasi talebi ile ilgili Halkla Iliskiler, Çevre ve Tarim, Kanunlar, Plan ve Bütçe, Egitim, Saglik, Kültür ve Sanat, Ulasim, Tarife, Emlak, Gençlik, Spor Müsterek Komisyon Raporu oybirligi ile kabul edildi.

Toplam 10 maddeden olusan Agustos ayina ait 5 gündem maddesi karara baglanirken kalan 5 maddenin görüsülmesine devam edilecek.
Kaynak: İHA