Hamas Lideri Heniyye'den Suudi Arabistan'a 'Filistinli Tutuklular Dosyasinin Kapatilmasi' Çagrisi

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye, Suudi Arabistan'daki Filistinli tutuklular dosyasinin kapatilmasi yönünde Suudi Arabistan tarafindan bir karar beklediklerini belirtti.

Suudi Arabistan'daki bazi Filistinli tutuklularin gelecek hafta durusmalara katilmak üzere mahkemeye çikarilacagi haberleri üzerine Heniyye, yazili bir açiklama yayimladi.

Suudi Arabistan'daki Filistinli tutuklular dosyasinin kapatilmasi için Riyad yönetiminden ve yargisindan bir karar beklediklerini aktaran Heniyye, Hamas yetkilisi Muhammed el-Hudari basta olmak üzere bu ülkedeki tüm Filistinli tutuklularin serbest birakilmasini ümit ettiklerini kaydetti.

Heniyye, Filistin halkini ve hakli davasini desteklemek için Suudi Arabistan'a "tarihi rolünden hareketle tutuklulari serbest birakmasi" çagrisinda bulundu.

Suudi Arabistan güvenlik güçleri, Cidde'de yasayan Hamas yöneticisi Muhammed el-Hudari'yi 4 Nisan 2019'da gözaltina almisti.

Merkezi Cenevre'de bulunan Avro-Akdeniz Insan Haklari Gözlemevi de 6 Eylül 2019'da yayimladigi açiklamada, Suudi Arabistan'in aralarinda Hudari'nin de bulundugu 60 Filistinliyi gerekçesiz sekilde gözaltinda tuttuguna dair bilgiler vermisti.

Kaynak: AA