Brezilya'da Özel Jete Yapilan Operasyonda Bin 304 Kilogram Kokain Ele Geçirildi

Brezilya’nin Ceara eyaletinde bulunan Fortaleza Havaalaninda Brezilya polisi tarafindan TC-GVA kuyruk tescilli Türk is jetine yapilan operasyonda, Ispanyol yolcuya ait 24 valiz içinde bin 304 kilogram kokain ele geçirildi.

Brezilya'da Özel Jete Yapilan Operasyonda Bin 304 Kilogram Kokain Ele Geçirildi
Brezilya’nin Ceara eyaletinin baskenti Fortaleza’da bulunan Fortaleza Havaalaninda Brezilya polisi tarafindan uyusturucu operasyonu düzenlendi.

Polis, TC-GVA kuyruk tescilli Türk is jetine düzenledigi operasyon ile 60 yasindaki Ispanyol yolcuya ait olan 24 valiz içinde bin 304 kilogram kokain ele geçirdi.

Polis tarafindan yapilan açiklamada, uçagin Belçika’nin baskenti Brüksel’e gidecegi aktarilirken, 24 bavulun her birinde 50 adet 1,2 kilogramlik posetler halinde paketlenmis halde toplam bin 304 kilogram kokainin ele geçirildigi bildirildi.

Uçaga ve uçaktaki tüm cep telefonlarina el koyuldugunu aktaran polis, uçakta bulunan Ispanyol yolcu ile Türk vatandasi olan 4 mürettebatin sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldügünü açikladi.

Polis, ifadelerinin alinmasinin ardindan mürettebatin serbest birakildigini, Ispanyol yolcu ve Türk pilotun tutuklu bulundugunu bildirdi.

Fortaleza’daki Federal Polis merkezinde düzenlenen bir basin toplantisinda konusan Federal Polis temsilcisi Alan Ramos, denetleme sirasinda federal polisin havaalani personeli ile iletisime geçmek için bir ara uçaktan indigini belirterek, “Polis inince, mürettebat ve yolcular kaçmak için motoru kapatmak yerine uçagin merdiveninden yukari çikmak için harekete geçtiler. Basindan beri federal polis 24 agir çanta tasiyan ve tutarsiz cevaplar veren yolcunun tutumundan süphelendi” dedi.



Havayolu sirketinden konuya iliskin açiklama

Yasanan olayin ardindan konuyla ilgili ACM Havayollari’ndan yazili açiklama geldi. Açiklamada, “ACM Havayollari’na ait ticari hava tasimaciligi yapan TC-GVA tescilli uçagimiz 4 Agustos 2021 tarihinde Brezilya Ribeirao Preto Havalimani’ndan Belçika Brüksel Havalimani’na uçus gerçeklestirmek için Ispanya pasaportuna sahip yolcu tarafindan kiralanmistir. Brezilya Ribeirao Preto Havalimani’nda gümrük kontrol noktasi olmadigindan yine Brezilya Fortaleza Havalimani’na gümrük çikisi için inisi gerçeklestirilmistir. Takiben uçagin Belçika Brüksel Havalimani’na kalkis için hazirliklari yapildigi esnada uçagi kiralayan Ispanya pasaportuna sahip yolcuya ait sahsi bavullarda Brezilya Güvenlik Güçleri tarafindan yapilan arama sonucu uyusturucu madde bulunmustur. Söz konusu müsteri ve sahsi esyalarinin sirketimiz ve uçus ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadigi ve yolcu esyalarinin kontrol sorumlulugunun tamamen havalimani otoritesinde oldugu ve hukuki sürecin tamamlanmasina müteakip uçus ekibimiz ve uçagimizin en kisa süre içerisinde Türkiye’ye gelecegi tüm kamuoyuna saygi ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA