TBY Holding'den Enerji Ve Maden Atagi

TBY Holding Üst Yöneticisi (CEO) Esen Darlan, yakin gelecek yatirim planlamalarinin hep tarim, ilaç teknolojileri, madencilik ve enerji üzerine yapilandirilmakta oldugunu belirterek, "Biz de bu çerçevede geçtigimiz aylarda alimimizi duyurdugumuz pomza ve perlit sahalarina yeni bakir, bazalt, mermer, demir ve polimetal sahalar ekledik." ifadesini kullandi.

TBY Holding açiklamasina göre, geçen aylarda Ovacik'taki 4,8 megavat biyokütle enerji tesisinin hakim paylarini satin alan Holding, alt istiraklerinde basvurularini tamamladigi 11 yeni maden sahasiyla ilgili bazi kurumsal maden sirketleri ile es zamanli rödevans görüsmelerini sürdürüyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen TBY Holding CEO'su Darlan, yakin gelecek yatirim planlamalarinin hep tarim, ilaç teknolojileri, madencilik ve enerji üzerine yapilandirilmakta oldugunu belirterek, "Biz de bu çerçevede geçtigimiz aylarda alimimizi duyurdugumuz pomza ve perlit sahalarina yeni bakir, bazalt, mermer, demir ve polimetal sahalar ekledik. Ilgili sahalarimizi ekseriyeti yabanci olan maden firmalarina uzun dönem rödevansa vererek degerlendirmeyi düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

- TBY Holding'in yeni ortaklik bildirisi yapmasi bekleniyor

TBY Holding Inovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar ise biyogaz tesisinin yeniden yapilandirilmasi ve modernizasyonuna iliskin, "Tesisimizde yenilenme gerekliligi arz eden 4 motorumuzdan ikisini yenileyip akabinde halihazirda atil durumda olan üçüncü havuzumuzun da izolasyonunu tamamlayip yapacagimiz ek lisans basvurusuyla kapasitemizi 4,8 megavattan 8 megavata çikarmayi planlamaktayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, TBY Holding'in, gelecek aylarda Avustralya, Kanada ve Isviçre ortakli büyük bir Gold Swap platformu projesinde ortaklik bildirisi yapmasinin beklendigi bildirildi.

Kaynak: AA