Kayip Genç Cinayetinde Zanlinin Kiz Arkadasi Tutuklandi

Zonguldak’ta 27 Agustos günü kaybolduktan sonra ailesinin kayip ihbari verdigi ve cesedi ormanlik alanda bulunan 19 yasindaki Enes Merdivan cinayetinde katil zanlisinin kiz arkadasi tutuklandi. Katil zanlisi ise ekipler tarafindan her yerde araniyor.

Edinilen bilgiye göre, Çaydegirmeni beldesinde yasayan 19 yasindaki Enes Merdivan’in ailesi 28 Agustos günü jandarmaya giderek ogullarindan 27 Agustos gününden bu yana haber alamadiklari ihbarinda bulundu. Kayip gencin bulunmasina yönelik Il Jandarma Komutanligi JASAT ekipleri çalisma baslatti. Yürütülen arama faaliyeti sonucunda Enes Merdivan’in, yakin arkadasi olan I.S.Ç. tarafindan aralarindaki husumet nedeniyle atesli silahla vurularak öldürüldügü ve ormanlik alana birakildigi bilgisine ulasildi.

Zanli I.S.Ç.’nin olaydan sonra cinayeti kiz arkadasi N.K.’ye anlattigi, yeniden olay yerine cesedi gömmek için geldikleri ancak gömmekten vazgeçip olay yerinden ayrildiklari öne sürüldü. Gencin kayip ihbarinin beldede duyulmasinin ardindan N.K.’nin jandarmaya giderek olayi itiraf ettigi ve I.S.Ç.’nin ise firar ettigi ortaya çikti. Cesedi ekiplere gösteren N.K. ifadesi alindiktan sonra Devrek Adliyesi’ne sevk edildi. Genç kiz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari I.S.Ç.’yi yakalama çalismalari devam ediyor. Cumhuriyet Bassavciligi’nin olayla ilgili sorusturmasi çok yönlü sürüyor.
Kaynak: İHA