Düsük Riskli Iller Arasina Giren Karabük'te Hedef Daha Hizli Asilama

Il Saglik Müdürü Ahmet Sari: 'Su an için yüzde 75'lik oran bizleri mutlu etse de bu oran kesinlikle yeterli degil. Daha da hiz kazanmamiz gerekiyor' 'Asi yaptirmayan vatandaslarimiza bir an evvel asilarini olmalarini tavsiye ediyorum'

ORHAN KUZU - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasinda yüzde 75'in üzerine çikan ilk doz asi oraniyla düsük riskli iller arasina giren Karabük'te asilama hizinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Il Saglik Müdürü Ahmet Sari, AA muhabirine, Karabük'ün birinci doz asilamada yüzde 75'lik orani yakaladigini ve bu sayede düsük riskli iller arasinda yerini aldigini hatirlatti.

Tüm vatandaslara kendilerine verdikleri destek için tesekkür eden Sari, salginin basindan bu yana fedakarca çalisan tüm saglik personeline sükranlarini sundu.

Sari, asilamada yüzde 75'lik oranin kendilerini son derece mutlu ettigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Ancak birinci doz asilamanin yani sira bizim ikinci doz asilamada da hizli bir sekilde hareket etmemiz hatta ikinci doz asilarini tamamlamis olup da üçüncü doz hakkini elde eden vatandaslarimizin da bir an önce üçüncü dozlarini olmalarini arzu ediyoruz. Su an için yüzde 75'lik oran bizleri mutlu etse de bu oran kesinlikle yeterli degil. Daha da hiz kazanmamiz gerekiyor. Özellikle ikinci doz asilamada il olarak yüzde 60'lar seviyesindeyiz. Bu orani da artirmamiz gerekiyor."

Kentte su anda 20 binden fazla kisinin ikinci doz asiyi bekledigini dile getiren Sari, bunlar arasinda yaklasik 8 bin kisinin ikinci doz asi vakti gelmesine ragmen henüz asilarini yaptirmadigini bildirdi.

Sari, asi yaptirmayan kisilere bir an evvel asilarini olmalarini tavsiye ederek, söyle konustu:

"Hiç vakit kaybetmeden ikinci doz asi vakti gelen vatandaslarimizin asilarini olmalarini hatta daha önce iki doz Sinovac asisi yaptirmis olup da üçüncü doz asiya hak kazanan vatandaslarimizin da hiç vakit kaybetmeden asilarini olmalarini istirham ediyorum. Önümüzdeki günlerde okullar açilacak. Üniversitemize il ve yurt disindan pek çok ögrenci gelecek. Bu da ciddi bir sosyal hareketlilige sebep olacak. Bu nedenle tüm vatandaslarimizin özellikle asi olmayan vatandaslarimizin veya asi takvimini tamamlamamis vatandaslarimizin acele etmelerini ve bu sosyal hareketlilik hiz kazanmadan bir an önce asilarini tamamlamalarini öneriyorum."

Salginin basindan bu yana edindikleri tecrübeye göre sosyal hareketlilik arttiginda vaka sayilarinda da artis görüldügünü vurgulayan Sari, "Su anda da vaka sayilarimiz yüksek. Bunun daha da artmasi durumunda saglikta ciddi sikintilar yasayabiliriz. Böyle bir sikinti yasamamak için tüm vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA