Derince'nin Köylerinde Tarim Ve Turizm Atagi

Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, çalismalarin devam ettigi Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri’nde ve Doga Park projesinin hayata geçecegi Tahtali Göleti çevresinde incelemelerde bulundu.

Derince'nin Köylerinde Tarim Ve Turizm Atagi
Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, Ishakçilar merkezde yapimi devam eden Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Yapimi hizli bir sekilde süren tesisler, süt pastörizasyon tesisi, aspir yagi isleme ve degerlendirme tesisi ile misir kurutma tesisini barindiriyor. Çalismalarin devam ettigi tesislerde incelemelerde bulunan Baskan Aygün, Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri’nin tamamlanmasiyla birlikte Ishakçilar ve çevre köylere ekonomik anlamda çok önemli bir katki sunacagini ifade etti.

Bölgedeki tesislerin tamamlanmasiyla misir ekimi gerçeklestiren çiftçilere çok büyük bir destek saglanacak. Burada kurulacak olan tesislerde süt pastörizasyon bölümünün 5 ton, yag isleme bölümünün ise günlük 300 litrelik kapasitesi olacak. Tasköprü Aspir Yagi‘nin markalasmasiyla birlikte insa edilecek olan tesisler tarimsal kalkinma ile birlikte istihdama katki sunacak.

Baska Aygün daha sonra Tahtali Göletinde devam eden Doga Park projesi çalismalarini yerinde inceledi. Belediye ekiplerinin hummali çalismalar gerçeklestirdigi Tahtali Göleti çevresinde yollar tesviye edilip düzeltilerek, ot biçme ve küreme islemleri ile yesil alanlarin düzenli olarak bakimlari yapiliyor. Ayrica bölgede yöresel ürünlerinin satisinin yapilacagi ürün satis alani, sadirvan, mescit ve tuvaletlerin tamamlanmasinin ardindan rekreasyon alanindaki mangal yerleri de hazirlandi.

Bölgede turizm potansiyelini ortaya çikartarak ayni zamanda ekonomiye katki sunacak olan Tahtali Göleti Doga Park projesi kapsaminda insa edilecek kamp alani, karavan park, günü birlik tesisler, rekreasyon alanlari, kano alani, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüs yollari tamamlanarak vatandaslarin hizmetine sunulacak. Tahtali Göleti çevresinde incelemelerde bulunan ve burada piknik yapan vatandaslarin görüs ve önerilerini alan Baskan Aygün, “Derince’mizi cazibe merkezi haline getirecek olan projelerimizi halkimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Tahtali Göleti çevresine kazandiracagimiz Doga Park projemiz de inaniyorum ki bölgemize ayri bir deger katacak” dedi.

Kaynak: İHA