'Annelerin Dikkati' Çocuklari Uyusturucudan Kurtariyor

Içisleri Bakanliginca hayata geçirilen 'En Iyi Narkotik Polisi: Anne' Projesi kapsaminda Kahramanmaras'ta düzenlenen egitimlere katilan annelerden 5'i, çocuklarinin davranislarindan süphelenerek yardim talebinde bulundu Kahramanmaras Il Emniyet Müdürü Salim Cebeloglu: 'Il Saglik Müdürlügü ile irtibata geçilerek, zamaninda müdahale edildi ve gençlerimizin bu illetten kurtulmalari saglandi'.

ÖMER FARUK SALMAN - Içisleri Bakanliginca hayata geçirilen "En Iyi Narkotik Polisi: Anne" Projesi kapsaminda Kahramanmaras'taki 5 genç, annelerinin dikkati sayesinde uyusturucu bagimliligindan kurtuldu.

Çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullaniminin önüne geçme konusunda anne duyarliligindan faydalanmak amaciyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Kahramanmaras Emniyet Müdürlügü ekiplerinin çalismalari sürüyor.

Kent merkezi ve ilçelerde toplanti, brifing, seminer ve panellerde anne ve anne adaylariyla bir araya gelen polis ekipleri, madde ve madde bagimliligina dair farkli konularda kadinlari bilgilendiriyor. Egitimler sonrasi uyusturucuyla mücadelede farkindaliklari arttirilan anneler, çocuk ve yakinlarini uyusturucu ve uyarici maddelerden uzak tutuyor.

Il Emniyet Müdürü Salim Cebeloglu, AA muhabirine, proje kapsaminda kent genelinde 83 egitim faaliyeti yapildigini ve 5 bin 320 anneye ulastiklarini söyledi.

Bu çalismalardan çok güzel sonuç aldiklarini anlatan Cebeloglu, söyle konustu:

"Bu egitim faaliyetleri sonrasinda 5 annemiz çocugunda yasanan degisiklikleri fark ederek bize basvurdu. Il Saglik Müdürlügü ile irtibata geçilerek, zamaninda müdahale edildi ve gençlerimizin bu illetten kurtulmalari saglandi. Bu mücadele araliksiz olarak devam edecek, bizim bu noktada en ufak bir tereddüdümüz yok. Yil sonu itibariyla hedefimiz 20-25 bin anneye ulasmak."

Uyusturucuyla mücadelenin en önemli ve öncelikli alanlari oldugunu vurgulayan Cebeloglu, ekiplerin sahada sürekli çalistigini ve bu çalismalar neticesinde 2021'in 7 ayinda yapilan 137 operasyonda 157 süphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildigini ifade etti.

- "Terörle mücadele eder gibi uyusturucuyla mücadele edecegiz"

Uyusturucuyla mücadelede taviz verilmeyecegini vurgulayan Cebeloglu, sunlari kaydetti:

"Uyusturucu saticilarina, sokak saticilarina ve kullanicilarina hiçbir alan birakmamak için çalisiyoruz. Metruk binalar bu noktada ilgili kurumlarla görüsülerek ya fiziki bariyerlerle kapatildi ya da yikildi. Çünkü bu alanlar uyusturucu kullaniminin fiziki olarak gerçeklestigi mekanlar durumunda. Mümkün oldugu kadar ilimizde bunlar azaltildi ve günlük olarak kontrolleri yapiliyor. Park bahçelerde günlük denetimler yapiliyor ve biz bu noktada kararliyiz. Biz bunu daha öncede ifade ettik, terörle mücadele eder gibi uyusturucuyla mücadele edecegiz."

Bu mücadelede en büyük destekçi ve paydasin, kendilerine güç katan unsurun Kahramanmarasli vatandaslar oldugunu söyleyen Cebeloglu, kendilerine yapilan ihbarlar neticesinde vatandaslarin her türlü kimlik bilgilerinin gizli tutuldugunu, karsi tarafla hiçbir sekilde paylasilmadigini belirterek, herkesin ihbarda bulunabilecegini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA