AB Açiklamasi 'AB'deki Yetiskin Nüfusun Yüzde 70'I Covid-19'A Karsi Tam Olarak Asilandi'

Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, AB’deki yetiskin nüfusun yüzde 70’inin Covid-19’a karsi tam olarak asilandigini duyururken, AB söz konusu gelisme ile birlikte yilin basinda belirledigi asilama hedefine ulasti.

AB Açiklamasi 'AB'deki Yetiskin Nüfusun Yüzde 70'I Covid-19'A Karsi Tam Olarak Asilandi'
Dünya genelinde korona virüs (Covid-19) salgini ile mücadele kapsaminda asilama çalismalari hiz kesmeden devam ederken, AB’de yetistin nüfusun yüzde 70’i Covid-19’a karsi tamamen asilandi. AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen sosyal medya hesabinda yaptigi açiklamada, AB genelinde yetiskin nüfusun yüzde 70’inin asinin her iki dozunu da yaptirarak Covid-19’a karsi tam olarak asilandigini belirtti.

Covid-19’un mutasyonlariyla mücadele etmek için daha fazla kisinin asilanmasi gerektigini vurgulayan Leyen mesajinda, "Bu büyük basariyi mümkün kilanlara tesekkür ederim ancak daha ileri gitmeliyiz! Daha fazla Avrupalinin asilanmasi gerekiyor ve dünyanin geri kalaninin da asilanmasina yardim etmeliyiz. AB elinden geleni yapiyor, ortaklarimizi desteklemeye devam edecegiz” ifadeleri yer aldi.

Söz konusu gelismeyle birlikte AB, yilin basinda belirledigi asilama hedefine ulasmis oldu.

-IHA-
Kaynak: İHA