Kilis'te 30 Agustos Zafer Bayrami Dolayisiyla Resepsiyon Verildi

Kilis'te 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla resepsiyon düzenlendi.

Kilis 7 Aralik Üniversitesi'nde gerçeklestirilen resepsiyonda konusan Vali Recep Soytürk, Büyük Zafer'in 99. yil dönümünü milletçe kutlamanin mutlulugunu ve heyecanini yasadiklarini söyledi.

Soytürk, milletin, 30 Agustos zaferiyle bagimsizlik ve hürriyetinden ödün vermedigini, sonsuza kadar var olacagini tüm dünyaya kabul ettirdigini vurguladi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde baslayan mücadelenin, tarihe altin harflerle yazildigina dikkati çeken Soytürk, "Essiz bir zaferle sonuçlanan Baskomutanlik Meydan Muharebesi ile vatan topraklarimiz kurtarilmis, Türk milleti hürriyet ve bagimsizlik içinde yasama onuruna kavusmus ve zaferin ardindan kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gücünü aziz milletinden alan, demokratik ve çagdas bir hukuk devleti olarak dünya devletleri arasinda seçkin yerini almistir." ifadelerini kullandi.

Milletin, Çanakkale’de, Istiklal Harbi'nde oldugu gibi 15 Temmuz, Firat Kalkani ve Zeytindali harekatlarinda da ülkenin bölünmez bütünlügüne, birligine ve dirligine yönelik hain saldirilara karsi mücadele ettigine dikkati çeken Soytürk, hür, bagimsiz yasama kararliligini ilelebet sürdürecegini kaydetti.

Resepsiyona, Belediye Baskani Servet Ramazan, Garnizon Komutani Piyade Albay Halil Siddik Ayhan, Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Agirceza Mahkemesi Baskani Ismail Sezgin, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA