Istanbul Valiligince 30 Agustos Zafer Bayrami Programi Düzenlendi

Vali Ali Yerlikaya: 'Bugün bizim bayram günümüz. Bayramlasmak için bir araya geldik. Zaferin coskusunu beraberce doyasiya yasiyoruz. Bize bu zaferi, bu büyük mutlulugu bahsedenleri hiçbir zaman unutmadik, unutmayacagiz'

Istanbul Valiligince Istanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde 30 Agustos Zafer Bayrami programi düzenlendi.

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, esi Hatice Nur Yerlikaya, 1. Ordu Komutani Korgeneral Kemal Yeni, IBB Baskani Ekrem Imamoglu ve esi Dilek Imamoglu alanin girisinde konuklari kabul etti.

Programa, mülki ve idari yetkililer, yabanci ülke ve azinlik cemaatleri temsilcileri, diger protokol temsilcileri, sanatçilar ve davetliler katildi.

Vali Yerlikaya, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca, hürriyet ve istiklale timsal olmus bir milletiz. Cesuruz, zekiyiz, çaliskaniz. Yüksek amaçlar ugrunda ölmesini biliriz." seklindeki sözlerini hatirlatarak konusmasina basladi.

Yerlikaya, Birinci Dünya Savasi sonrasinda Türkiye'nin büyük isgal plani sahasi oldugunu ancak milletin tüm imkansizliklara ragmen emsalsiz bir kurtulus mücadelesi verdigini söyledi.

- "Bugün bizim bayram günümüz"

Milli Mücadelenin zor günlerine ve 30 Agustos'un önemine vurgu yapan Yerlikaya, söyle konustu:

"Milli Mücadele'nin o atesten günlerinde, çok büyük açilar çekilmis, nice gözyaslari dökülmüstü. 26 Agustos sabahi tarihin yeniden yazildigi o günde 207 bin yürek ayni anda atiyordu. Koca milletin kaderi, gögsü iman dolu Mehmetçiklerin elindeydi. Onlarin elleri tetikte, gözleri ufukta, nefesler tutulmustu. 'Ya Istiklal Ya Ölüm' diye çikilan yolda artik sona gelinmisti. Bugün bizim bayram günümüz. Bayramlasmak için bir araya geldik. Zaferin coskusunu beraberce doyasiya yasiyoruz. Bize bu zaferi, bu büyük mutlulugu bahsedenleri hiçbir zaman unutmadik, unutmayacagiz."

Programda 30 Agustos Zafer Bayrami için hazirlanan filmin gösterimi de yapildi.

Kaynak: AA