Cumhurbaskani Erdogan, Kirgizistan Cumhurbaskani Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede Türkiye-Kirgizistan iliskilerini gelistirecek adimlar ve bölgesel konular ele alindi. Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov görüsmede Türkiye’nin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutlarken, Cumhurbaskani Erdogan da Kirgizistan’in bagimsizliginin 30. yil dönümünü tebrik etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin 30 yil önce Kirgizistan’in bagimsizligini ilk taniyan ve Biskek’te ilk büyükelçilik açan ülke olduguna isaret ederek, kardes Kirgizistan’in istikrar, refah ve kalkinmasina destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Geçen 30 yil içerisinde Türkiye-Kirgizistan iliskilerinin her alanda gelistigini ve kurumsallastigini görmekten memnuniyet duydugunu ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, bu yil ayrica iki ülke iliskilerini stratejik ortaklik seviyesine yükseltmelerinin 10. yildönümü olduguna dikkati çekti. Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye ile Kirgizistan arasinda gücünü müsterek dil, din, kültür ve tarihten alan stratejik is birliginin daha da güçlenecegine inandigini dile getirdi.

Iki lider, Türkiye ile Kirgizistan iliskilerini derinlestirecek adimlar atmaya devam etme hususunda mutabik kaldi.
Kaynak: İHA