Denizli'de Kontrol Altina Alinan Yangin Bölgesinde Yeniden Alevler Yükseldi

Azerbaycan Olaganüstü Haller Bakanligina bagli 15 araçtan olusan itfaiye grubu, bölgeye sevk edildi.

Denizli'nin Buldan ilçesinde, dün gece saatlerinde kontrol altina alinan ve sogutma çalismalari süren yangin, rüzgarin etkisiyle yeniden alevlendi.

Türlübey Mahallesi yakinlarindaki ormanlik bölgede, dün ögle saatlerinde çikan ve rüzgarin etkisiyle büyük bir alanda etkili olan yanginda sogutma çalismalari devam ediyor.

Bu sabah saatlerinde tamamen kontrol altina alinan yangin, aksam saatlerinde ise ekiplerin sogutma çalismalari yaptigi bölgede rüzgarin etkisiyle yeniden basladi.

Yangina Orman Bölge Müdürlügü, Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri ve vatandaslar müdahale ediyor.

Öte yandan Azerbaycan'dan gelen itfaiye ekibi de söz konusu bölgeye sevk edildi.

Azerbaycan Olaganüstü Haller Bakanligina bagli 15 araçtan olusan itfaiye grubu, bölgedeki yanginlarin söndürülmesine destek verecek.

Azerbaycan ve Türk bayrakli araçlarin Denizli kent merkezinden bölgeye sevki sirasinda kara yolunda araçta olan vatandaslar, ekipteki görevlilere sevgi gösterisinde bulundu.

Türlübey Mahallesi yakinlarinda, dün ormanlik bölgede henüz belirlenemeyen nedenle çikan ve rüzgarin etkisiyle büyük bir alanda etkili olan yangina, Tarim ve Orman Bakanligina bagli söndürme uçaginin yani sira Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesinden 16 arazöz, 6 ilk müdahale araci, 25 tanker, 3 dozer, 2 kepçe ve Orman Bölge Müdürlügünden 25 arazözle müdahale edilmisti. Il Emniyet Müdürlügüne bagli TOMA'lar ile Il Jandarma Komutanligi ve 11. Komanda Tugay Komutanligindan askerler de söndürme çalismalarina katilmisti.

Bazi firmalara ait is makineleri de söndürme çalismalarina destek vermisti.
Kaynak: AA