Sanat Festivali'nde CHP'li Özgür Özel'den Asi Çagrisi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde bu yil 31’incisi düzenlenen Burhaniye Ören Kültür ve Sana Festivali düzenlenen törenle basladi. Festivale katilan CHP Grup Baskan Vekili Özgür Özel, “Eger asiya kavusmus olmasaydik, bu sene agustos ayinda 30 bin kisi ölmüs olabilirdi. Bu meselenin sakasi yok” dedi.

Sanat Festivali'nde CHP'li Özgür Özel'den Asi Çagrisi
Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, açilista yaptigi konusmada, "31. Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivali’ne hos geldiniz” dedi.

Pandemiden dolayi zor günlerden geçirildigini ifade eden CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin ise düzenlenen bu tür organizasyonlarin moral oldugunu söyledi.



Festivalin açilis töreninde ’Asi olun’ çagrisi yapan CHP Grup Baskan Vekili Özgür Özel de, “Asi imkani olan herkes ay degil, gün degil saat geçirmeden asisini olsun. Vuruldugu asidan sonra verilen randevuya gün degil, dakika geçirmeden herkes gitsin. Onun disindaki bütün kurallara da hep beraber riayet edelim. Geçen sene agustos ayinin ilk 25 gününde 472 kisi hayatini kaybetmisti. Bu sene 3 bin 880 kisi hayatini kaybetti" diye konustu.

Özel, asi olayinin sakasi olmadigini ifade ederek, “Eger asiya kavusmus olmasaydik, bu sene agustos ayinda 30 bin kisi ölmüs olabilirdi. Bu meselenin sakasi yok. Bir dayanaga dayanmayan safsatalara terk edilecek asla ve asla bir gerçekligimiz yok. Bundan sonraki süreçte de zaten bizim seçmenimizin bilime saygili, akilci ve safsatalara prim vermeyen bir tutumu var. Bu konuda duyarliligi çok daha fazla yükseltelim” dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri festivalin açilis kurdelesini keserek stantlari gezdi.
Kaynak: İHA