TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Ögrencilerin Sagligini Korumak Hepimizin Görevi'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Ögrencilerin sagligini korumak hepimizin görevi” dedi.

TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Ögrencilerin Sagligini Korumak Hepimizin Görevi'
Palandöken, pandemide yeni egitim ögretim sezonuna baslayacak olan ögrencileri okullarda tüm tehlikelerden uzak tutarken, okullarin hemen yani basindaki alanlar için de gerekli tedbirlerin alinmasi gerektigini vurguladi.

Covid-19 nedeniyle egitimin aksamamasi gerektigini söyleyen Palandöken, “Iki yildir yüz yüze egitimden mahrum kalan ögrenciler yeni egitim ögretim sezonuna baslarken okullarin temizligi ve güvenligi kadar okul çevrelerinin güvenligi için de tüm önlemler simdiden alinmali. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin hijyenik ve saglikli sartlarda egitim almasi ve artik korona virüs nedeniyle egitimlerinin aksamamasi her seyden önemli. Bunun için de özellikle okul çevrelerinde ögrencilerin sagligini tehdit eden seyyar saticilara ve zararli madde saticilarina kesinlikle göz açtirilmamali” ifadelerini kullandi.

“Kurallara uyma noktasinda tam tesekkül sart”

Pandemi nedeniyle iki yildir ara verilen yüz yüze egitimin baslamasina sayili günler kala ögrencilerin sagligini korumak adina okul çevrelerinin güvenligi konusunda uyarida bulunan Palandöken, “6 Eylül Pazartesi günü ülke genelinde 20 milyona yakin ilkögretim, ortaokul ve lise ögrencisi ile 1 milyondan fazla ögretmen için okul zili çalacak. Pandemi nedeniyle iki yildir ara verilen yüz yüze egitim baslamadan önce egitim sektörüne dogrudan ve dolayli yollarla hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarimiz ile yanlarinda çalisanlari gerekli tedbirleri alarak uzun zamandir ara verdikleri faaliyetlerini yeniden yürütmek için yogun bir çaba gösteriyor. Özellikle ögrencilerin bizzat bulundugu okul kantini ve servislerde gerekli hijyen tedbirleri ve sosyal mesafe kurallari harfiyen uygulanacak. Ögrencilerimizin okula saglikla gidip gelebilmesi için kurallara uyma noktasinda esnafimiz tam tesekküllü çalisacak. Yeni egitim ögretim sezonu öncesinde tüm okullarda kantinler, siniflar, koridorlar, tuvaletler ve okul bahçeleri için gerekli temizlik çalismalari yapilirken okul çevrelerinin temizligi ve güvenligi konusuna da daha dikkatli olunmali” diye konustu.

“Gelecegimizin teminati çocuklari korumak hepimizin görevi”

Çocuklarin da çevreye karsi bilinçlendirilmesinin onlari tehlikelerden korumanin en önemli adimi olduguna isaret eden Palandöken, “Çocuklari tehlikelerden korumanin ilk yolu, okula basladiktan itibaren her zaman onlari bilinçli yetistirmektir. Bu görev de en çok okul çevreleri için ailelere, okul içerisinde ise ögretmenlere düsüyor. Bunun için aileler baski kurmadan çocuklara okul çevrelerinde tanimadiklari insanlardan herhangi bir alisveris yapmamalari gerektigini iyi anlatmali. Uyusturucu, alkol, sigara gibi küçük yasta uzak durulmasi gereken seyler hakkinda çocuklar bilinçlendirilmeli. Çocuklarimiz gelecegimizdir. Onlari korumak toplumun her kesimin görevidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA