Samsun Sehir Hastanesi Filizleniyor

Samsun’da yapimi devam eden 900 yatakli Samsun Sehir Hastanesi filizlenmeye basladi.

Samsun Sehir Hastanesi Filizleniyor
1 milyar 69 milyon TL (KDV hariç) proje bedelli 900 yatakli Samsun Sehir Hastanesi insaatinin yüzde 7’si tamamlandi. Yer teslimi 13 Kasim 2020 tarihinde yapilan 900 yatakli Samsun Sehir Hastanesi insaati devam ediyor. Saglik kenti olan Samsun’u saglik turizminde daha da güçlü hale getirecek projenin 2 yil içerisinde tamamlanmasi hedefleniyor. KDV hariç 1 milyar 69 milyon TL proje bedelli, 68 bin 990 m2 oturum alani, 234 bin 371 m2 arsa alani olan hastane insaatinin durumu beton dökümü ve hafriyatta yüzde 7 fiziki seviyesinde devam ediyor.

Hastane insaatini yerinde inceleyen eski Saglik Bakani ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “Samsun’un saglik alanindaki en büyük yatirimini yerinde inceledik. Samsun Sehir Hastanesi’nin insaati devam ediyor. Gayet güzel ve yogun bir çalisma var. Samsun, 2 yil sonra çok güzel bir hastane kazanacak. Hastanenin Samsun’a ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Sadece Samsun’a degil çevre ülkelere de hizmet verecek bir hastane yapiliyor”

Hastanenin sadece bölgeye ve Türkiye’ye hizmet vermeyeceginin altini çizen Samsun Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Sehir hastanesi insaati su anda çok hizli bir sekilde ilerlemekte. 900 yatakli hastanenin su anda yüzde 7’si tamamlandi. Yaklasik 2 yil içerisinde bitmesini bekliyoruz. Hastanemizde 40 ameliyathane, 200’den fazla yogun bakim olacak. Acil alanimiz ve diger özellikli birimlerimizle birlikte bölgeye hizmet veren bir hastane olacak. Bizler de sabirsizlikla hastanemizin hizmete geçmesini bekliyoruz. Sehir hastanesinin ‘saglik kenti Samsun’ için çok ciddi katkilari olacak. Saglik turizmi basta olmak üzere diger ameliyatlar olsun, özellikli islemler olsun sehre katki saglayacak. Ameliyathane sayisinin fazlaligi, yogun bakimin fazlaligi, nitelikli hasta odalari, nitelikli birimlerin olmasi, her türlü tibbi ekipmanin islevsel halde olmasi çok büyük bir kazanim olacak. Sadece Samsun’a degil tüm bölgeye ve çevre ülkelere de saglik turizmi açisindan destek verecek bir hastane yapiliyor. Hastanenin 310 bin m2 kapali alani olacak. Bu da 5-6 hastane büyüklügü kapasitesinde bir hastanemiz olacak anlamina geliyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi ve Karayollari Genel Müdürlügü ile görüsüyoruz. Baglanti yollarini yaparak, vatandaslarimizin buraya rahat bir sekilde ulasmasini saglayacagiz. Samsun Sehir Hastanesi hem sehrimize hem bölgemize hem de ülkemize katki saglayacak çok güzel bir hastane olacak” diye konustu.



“Bacasiz fabrika Samsun Sehir Hastanesi’nde 12 bin kisi çalisacak”

Sehir hastanesinin Canik ilçesine de hareket getirecegini belirten Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, sunlari söyledi:

“Sehir hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olacak. Ilçe sinirlarimizin içinde olmasi da bizim için önemli. Bölgemizi ciddi anlamda harekete geçirecek bir yatirim. 900 yatakli ve günlük 40 bin kisiden fazla insanin girip çiktigi, 12 bin kisinin 3 vardiyada çalistigi bacasiz bir fabrika kuruluyor. Hem Samsun’a hem de Canik’e ciddi anlamda katki saglayacak. Insaatla birlikte bölgede de hareketlilik olmaya basladi.

Hastanemiz insallah seçimlere yetisecek ve milletimizin hizmetine sunulacak.”

Canik ilçesi Dereler Mahallesi’nde bulunan Samsun Sehir Hastanesinde hummali bir çalisma hakim.
Kaynak: İHA