Isparta'da Esyalariyla Sokaga Atilan Ailenin Izmir'de Evi Oldugu Ortaya Çikti

Isparta’da 3 gün önce kirayi ödemedikleri ve evi kötü kullandiklari gerekçesiyle esyalariyla birlikte sokaga atilan Cebbar ailesinin Izmir’de evi oldugu ortaya çikti. Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan aile, esyalariyla birlikte Izmir’e gönderildi.

Isparta'da Esyalariyla Sokaga Atilan Ailenin Izmir'de Evi Oldugu Ortaya Çikti
Bahçelievler Mahallesi 3011 sokakta 3 katli bir binanin bodrum katinda yasayan Halil Cebbar ve ailesi 25 Agustos gecesi kaldiklari evden esyalari toplanarak, kapi disari birakildi. Komsularinin ihbari üzerine olay yerine saglik, emniyet, zabita ve Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü ekipleri yönlendirildi. Cebbar’in engelli esi ve oglu ambulansla hastaneye götürüldü. Aile daha sonra o geceyi kendilerine rezervasyon yaptirilan otel odasina geçirdi.

Mahkeme karariyla tahliye edilmis

Ev sahibinin Cebbar ailesinden kirayi ödemedigi ve evi kötü kullandigi gerekçesiyle daha önce sözlü ve yazili olarak evi bosaltmalarini istedigi ancak evden çikmamalari üzerine mahkeme karariyla tahliye ettirdigi ögrenildi.

Izmir’de evi oldugu ortaya çikti

Olayin ardindan Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, aileyle ilgilenerek, arastirma yapti. Yapilan arastirmada Halil Cebbar’in Izmir’de bir evinin oldugu ve kizinin da orada yasadigi ögrenildi. Ailenin talebi üzerine Cebbar ailesinin esyalari bir kamyonete yüklenerek Izmir’e gönderildi. Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nün tahsis ettigi bir araçla da aile refakatçi esliginde Izmir’e gönderildi.

“Izmir’de kalabilecekleri bir mekana nakillerini sagladik”

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Yakup Kütük, ailenin evden atildigini muhtardan ögrendiklerini belirterek, ihbar alir almaz sosyal destek ekibinin bölgeye gittigini söyledi.

Kütük, “Yapmis oldugumuz incelemede kiracisi oldugu evden ev sahibi tarafindan zorla ve mahkeme karariyla atildigini ögrendik. Gittigimizde bahçede yasadiklarini gördük. Baba, anne ve çocuk var. Baba 1950 dogumlu, anne de o yaslarda. Annenin yüzde 87 agir engeli var. Oglunun da engeli var. Bu bilgileri ögrendikten sonra Izmir’de kizlarinin oldugunu ve orada ikamet ettiklerini ögrendik. Babanin Izmir’de evinin oldugunu ve oraya gitmek istedigi yönünde bize müracaati üzerine sosyal yardimlasma vakfimizdan bir araç kiraladik. Esyalari o araca yükleyip, il müdürlügümüzün de aracini sosyal servis elemanlarimizi ailenin yanina refakatçi vererek, Izmir’de kalabilecekleri bir mekana nakillerini sagladik. Kizlari da orada yasiyormus” dedi.



“Bir ailemizi sokakta, evsiz kalmaktan kurtarmis olduk”

Kütük, aileyle ilgili tüm bilgilerin Izmir Il Müdürlügü ve Buca Sosyal Hizmet Merkezi ile paylasildigini belirterek, “Orada da takiplerini saglamak için üzerimize düsen görevi yaptik. Dolayisiyla bir ailemizi sokakta, evsiz kalmaktan kurtarmis olduk” diye konustu.



“Bunu hak etmedim”

Baba Halil Cebbar, evden atildiktan sonra yaptigi açiklamada, maliyeden emekli oldugunu, kirasini ödedigini ve bu durumu hak etmedigini söylemisti.
Kaynak: İHA