Göçmen Dostu Sehirler Aydin'da Bir Araya Geldi

Göçmen Dostu Sehirler Projesi’nin sonuç toplantisi Aydin Il Göç Idaresi Müdürlügü koordinatörlügünde Aydin’da gerçeklestirildi.

Göçmen Dostu Sehirler Aydin'da Bir Araya Geldi


Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi Erasmus+ Yetiskin Egitimi stratejik ortakliklar programi kapsaminda 2018 yilinda Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen ve Türkiye ile Avrupa Birligi üyesi Italya, Almanya, Isveç, Norveç ve Yunanistan ülkelerinin isbirligi ile gerçeklestirilen Göçmen Dostu Sehirler Projesi’nin sonuç toplantisi Aydin’da gerçeklestirildi.

Hayata geçirilen proje ile göçmenlerin ev sahibi toplumla tanismasina yardimci olmak, hak ve yükümlülükleri konusunda bilgi sahibi olmalarini saglamak, bulundugu sehirde uyum ve iletisim ihtiyaçlarinin giderilmesi amaçlaniyor.

Toplantida projenin web sitesi tanitilirken yabancilarla çalismak isteyen kisi, kurum ve kuruluslara yönelik yedi dile hizmet veren Kitlesel Çevrimiçi Açik Kurslari (MOOC) anlatildi. Ayrica proje ortagi olan, Türkiye’den Aydin, Yunanistan’dan Trikala, Almanya’dan Leipzig, Italya’dan Palermo, Isveç’ten Lund, Norveç’ten Sandefjord sehirlerinde yasayan göçmenlerin, yasadiklari bu sehirler hakkinda bilgi ve hizmetlere nasil eriseceklerine dair çesitli yönlendirme, konum ve özelliklerin yer aldigi proje ile ayni ismi tasiyan, sekiz dilde hizmete sunulan mobil uygulama hakkinda bilgi verildi.



Aydin Valiligi’nin ortakliginda düzenlenen ve 2 gün süren toplantiya Aydin’da ikamet eden farkli milletlerden 65 göçmen vatandas ile kurum yöneticileri katildi.

Kaynak: İHA