Osmaniye'de Savci Ile Tartisan Doktor Hakkinda 'Hakaret' Iddiasiyla Dava Açildi

Osmaniye'de yaklasik 4 ay önce tedavi için hastaneye giden savci ile tartisan doktor hakkinda "kamu görevlisine görevinden dolayi alenen hakaret" suçlamasiyla dava açildi.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde görevli ortopedi doktoru K.G.G. ile muayene olmak için hastaneye gelen Osmaniye Adliyesi'nde görevli cumhuriyet savcisi M.B. arasinda 12 Nisan'daki tartisma sonrasi yürütülen sorusturma tamamlandi.

Doktor K.G.G. hakkinda "kamu görevlisine görevinden dolayi alenen hakaret" suçlamasiyla hazirlanan iddianame, Osmaniye 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, savci M.B'nin tedavi maksadiyla hastaneye gittigi, doktorun nöbetçi olmasina ragmen tedaviden kaçindigi ve müstekinin kamu görevlisi oldugunu bildirmesine ragmen sanigin "beyaz kod" vererek hastane polisi ve güvenlik görevlilerini çagirdigi belirtildi.

K.G.G'nin, hastane polisi ve taniklar önünde, güvenlik görevlilerine hitaben, "Çikarin sunu disari. Kim olursan ol, kime sikayet edersen et. Beni sürdürecekmis terbiyesiz." dedigi kaydedilen iddianamede, sanigin "asagilayici ve onur kirici tavirlar sergiledigi" öne sürüldü.

Iddianamede, olayin hastanenin güvenlik kameralarina da yansidigi aktarilarak, K.G.G'nin "kamu görevlisine görevinden dolayi alenen hakaret" suçundan cezalandirilmasi ve bazi haklari kullanmaktan yoksun birakilmasi istendi.

- Olayin geçmisi

Osmaniye Devlet Hastanesi'ne 12 Nisan'da muayene olmak için giden cumhuriyet savcisi M.B. ile hastanede görevli ortopedi doktoru K.G.G. arasinda tartisma çikmis, tartismayla ilgili iddialar üzerine Osmaniye Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Tekne yazili açiklama yapmis, doktor K.G.G'nin, savci M.B'nin sikayeti üzerine Cumhuriyet Bassavciligina çagirilip ifadesi alinarak serbest birakildigini bildirmisti.

K.G.G. ve M.B. birbirlerinden sikayetçi olmus, doktorun sikayeti üzerine yürütülen sorusturmada cumhuriyet savcisi hakkinda kovusturmaya yer olmadigi kararlastirilmisti.

Kaynak: AA