CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Marmaris'teki Yanginda Ölen Sahin Akdemir'in Ailesini Ziyaret Etti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Mugla'nin Marmaris ilçesindeki yanginda hayatini kaybeden Sahin Akdemir'in ailesine ziyarette bulundu.

Kiliçdaroglu, CHP Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç, ÇHP Mugla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay, Suat Özcan, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve bazi partililerle Köycegiz ilçesi Sazak Mahallesi’nde yasayan Akdemir'in annesi, babasi ve kardesine bassagligi diledi.

Akdemir’in babasi Ali Akdemir ile bir süre sohbet eden Kiliçdaroglu, üzüntüsünü dile getirdi.

Kiliçdaroglu, yanan alanlarin eski haline getirilmesi ve baska amaç için kullanilmamasi için takipçi olacaklarini belirterek, "Mugla dogasiyla ve ormanlariyla çok güzel. Maalesef yanginlarda ormanlarimiz zarar gördü. Bu güzelliklerin eski haline gelmesi için bizde elimizden gelen çabayi gösterecegiz." dedi.

Yanan alanlarin bazilarinda yesillikler olusmaya basladigini gördügünü ve bundan mutlu oldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, bu nedenle ormanlara sahip çikilmasi gerektigini dile getirdi.

Kiliçdaroglu, daha sonra anne Saniye Akdemir ile de bir süre sohbet ederek taleplerini dinledi.

Ali Akdemir de Kiliçdaroglu'na ziyaretleri için tesekkür etti.

Yanginla mücadeleye kendilerinin de destek verdigini aktaran Akdemir, büyük bir afet yasadiklarini kaydetti.

Mugla'nin Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi Sirinyer mevkisindeki 29 Temmuz'da çikan yanginin kontrol altina alinmasi için çalisma yürüten ekibe su tasidiktan sonra bölgeden ayrilmaya çalisirken kaza yapinca alevlerin arasinda kalan 25 yasindaki Sahin Akdemir olay yerinde hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA