Venezuela'da Siddetli Yagislar Nedeniyle Ölü Sayisi 20'Ye Çikti, 17 Kisi Kayboldu

Venezuela'nin batisinda birkaç günden bu yana etkili olan siddetli yagislarin yol açtigi toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 20'ye yükseldi, 17 kisi kayboldu.

Venezuela basininda çikan habere göre, ülkenin Merida eyaleti basta olmak üzere birçok bölgede etkili olan yogun saganagin ardindan çok sayida köy ve kent sular altinda kaldi.

Asiri yagislarin yol açtigi heyelan ve sellerde simdiye kadar 20 kisi yasamini yitirdi, kayip 17 kisiyi arama çalismalari sürüyor.

Öte yandan Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, hasarin yogun oldugu 5 eyalette, 90 günlük acil durum ilan etti.

Yogun yagislarda Mocoties Nehri'nin tasmasi sonucu sular altinda kalan Tovar kasabasi, can kayiplarinin en çok yasandigi yer oldu.

Içisleri ve Adalet Bakani Remigio Ceballos, devlet televizyonuna yaptigi açiklamada, felaketten en az 54 bin kisinin etkilendigini, Merida, Tachira, Zulia, Apure, Monagas, Delta Amacuro, Amazonas, Bolivar ve Aragua eyaletlerine çok sayida arama kurtarma ekibinin gönderildigini söyledi.

Yetkililer, siddetli yagislar sebebiyle elektrik santralinin, telefon ve internet hatlarinin zarar gördügünü, bölgeler arasinda iletisim kurulmakta güçlük yasandigini kaydetti.

Sosyal medyaya yansiyan görüntülerde, selden araçlarin sürüklendigi görüldü.

Kaynak: AA