Vali Yazici Açiklamasi 'Yanan Ormanlik Alanlarimiz Uzmanlarimizin Gözetiminde Yeniden Yesillendirilecek'

Antalya Valisi Ersin Yazici, Manavgat’in Çeltikçi ve Asagi Isiklar, mahallelerinde yangindan zarar gören esnaf ve vatandaslara geçmis olsun ziyaretinde bulunup sorunlarini dinledi. Yazici, devlet olarak vatandasin yanlarinda olduklarini ve yaralarin el birligiyle sarilacagini ifade etti.

Vali Yazici Açiklamasi 'Yanan Ormanlik Alanlarimiz Uzmanlarimizin Gözetiminde Yeniden Yesillendirilecek'


Türkiye’nin en büyük yangin felaketinin yasandigi Manavgat’ta afetzedelerin ihtiyaçlari için sahada olan ve vatandaslara geçmis olsun dileklerini ileten Vali Ersin Yazici dün Manavgat’in Çeltikçi ve Asagi Isiklar mahallelerini ziyaret etti. Devlet olarak vatandasin her türlü zararinin karsilamak için tüm kurumlarin sahada aktif bir sekilde görev yaptigini belirten Vali Ersin Yazici, devlet millet el ele yaralarin en kisa sürede sarilacagini belirtti.



“Çok sükür acil bir ihtiyaç kalmadi”

Mahalle Muhtarlariyla birlikte yangindan zarar gören vatandaslarin sorunlarini dinleyen Vali Yazici “Biz büyük bir devlet, büyük bir milletiz. Devletimiz ve Milletimiz bu büyük yangin felaketinin ilk dakikasindan itibaren koordineli ve özverili bir sekilde elinden gelen ne varsa yapmaya gayret etti. Simdi yaralarin sarilma, ihtiyaçlarin karsilanma vakti. Çok sükür vatandaslarimizin acil ihtiyaçlarini tamamladik diyebiliriz. Yanginda evi zarar gören 400’e yakin vatandasimiza konteyner ev teslim ettik. Elektrik, su ve klima gibi eksiklerini tamamladik. Yine bu konteynerlerde kullanilacak olan ev esyalari ve aletleri de vatandaslarimiza ulastirdik. Vatandaslarimiz yine her türlü ihtiyacinda Afet Yönetim Merkezi’mizi arayabiliyor, ihtiyaçlari için talep olusturabiliyor. Ayrica hasar tespit, yikim ve enkaz kaldirma çalismalarimiz da tamamlandi. 9 Eylül’e kadar vatandasimizin varsa itirazlarini kabul ediyoruz. Sonrasinda ise en kisa sürede ihaleler tamamlaninca evlerin yapimina da baslayacagiz. Vatandaslardan yeni evlerinin yapilmasi için belirtecekleri arazide tapu sorunun yasanmamasi adina en kisa sürede varsa eksiklerini tamamlamalarini, eger arazileri hisseliyse hissedarlarin onaylarini almalarini rica ediyoruz.” dedi.



“Zarar gören alanlarimiz uzmanlarimizin gözetiminde yeniden yesillendirilecek”

Yanan hayvanlar ve araçlar için de zararin karsilandigini belirten Vali Yazici “Araçlari yanan vatandaslarimiza ödemelerini yaptik. Hayvanlar için de bazi vatandaslarimiza ödeme yaptik bazilarina ayni oranda hayvan teslim ettik. Ahiri yanan vatandaslarimiz için acil çadir ahirlar yaptik. Acil saman ve yem ihtiyaçlarini karsiladik. Veteriner ekiplerimiz yaralanan, zarar gören hayvanlarin tedavilerini sürdürüyor. Çok sükür hayvancilik alaninda acil ihtiyaç ve sorunlari giderdik. Tarim konusunda da ekiplerimiz üstüne düseni yapmaya devam ediyor. Tarim ve Orman Müdürlügümüz çiftçilerimiz ile birebir görüsme halindeler. Herkesin kendi ihtiyacina göre ve devlet imkanlari ölçüsünde desteklerimiz olacak. Zarar gören ormanlik alanlarimizin ve bahçelerimiz de uzmanlarimiz gözetiminde yeniden yesillendirilecek. Yaralarin sarimi noktasinda her adimin takipçisi olmaya, sahada vatandasimizin yaninda olmaya devam edecegim. Vatandaslarimizin magdur olmamasi, eksiklerinin hizlica giderilmesi noktasinda daha çok çalisacagiz. Devletimiz tüm imkanlariyla milletimizin yaninda, hep birlikte el birligi ile tüm sikintilarin üstesinden gelecegiz” dedi.

Çeltikçi ve Asagi Isiklar mahallerini ziyaretinin ardindan AFAD Koordinasyon Merkezine geçip yetkililerle görüsen Vali Yazici, burada ilgili kurum temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen Koordinasyon ve Degerlendirme Toplantisina da baskanlik etti.
Kaynak: İHA