Sudan Heyeti TÜKETBIR Baskani Tunç'u Ziyaret Etti

Sudan Hayvancilik Bakani Hafiz Ibrahim Abdunnebi: 'Sudan'a hayvancilik alaninda yatirim yapan Türk firmalarin sayisinin karsilikli iliskilerimizde oldugu gibi artmasini istiyoruz' TÜKETBIR Baskani Bülent Tunç: 'Biz her zaman Sudan'da ortak projeler ve sahsi yatirimlar yapma noktasinda haziriz'.

Sudan Hayvancilik Bakani Hafiz Ibrahim Abdunnebi ve beraberindeki heyet, Türkiye Kirmizi Et Üreticileri Merkez Birligi (TÜKETBIR) Baskani Bülent Tunç'u ziyaret etti.

Sudan Hayvancilik Bakani Hafiz Ibrahim Abdunnebi, ziyaretteki konusmasinda, Türkiye ile Sudan arasindaki siyasi iliskilerin en üst seviyede bulundugunu belirterek, bu iliskilerin yatirim olarak da degerlendirilmesi gerektigini söyledi.

Ülkelerinde çok avantajli yatirim tesvik programi uygulandigina dikkati çeken Abdunnebi, sunlari kaydetti:

"Bu firsatlardan Türk firmalarinin da yararlanmasini istiyoruz. Su an ülkemizde hayvancilik sektöründe tesisleri olan Türk firmalar var. Sudan'a hayvancilik alaninda yatirim yapan Türk firmalarin sayisinin karsilikli iliskilerimizde oldugu gibi artmasini istiyoruz. Sudan'da küçükbas, büyükbas hayvancilik ve balikçilik sektöründe yatirimlar yapilabilir."

Abdunnebi, Sudan'da özellikle et isleme tesislerine ihtiyaç oldugunun altini çizerek, bu çerçevede tecrübelerin karsilikli olarak aktarilmasinin önemini dile getirdi.

Sudan'da 1 milyon dönüm arazinin Türkiye tarafindan islenecegini bildiren Abdunnebi, "Bildiginiz gibi tarim ve hayvancilik iç içe sektörler. Bu anlamda bu arazide hayvanciliga yönelik ürünler de yetistirilebilir. Bu hem Türk firmalari hem de bizim açimizdan kolaylik saglayacaktir." diye konustu.

- "Sudan hayvancilik yatirimlari alaninda bakir bir ülke"

TÜKETBIR Baskani Bülent Tunç da Türkiye'nin, dünyanin her yerinde yatirimlar yapan ve tarim sektöründe öncü ülkelerden oldugunu söyledi.

Türkiye'de hayvan sayisinin sürekli arttigina isaret eden Tunç, su ifadeleri kullandi:

"Sudan, hayvancilik yatirimlari alaninda bakir bir ülke. Önemli olan iliskilerimizin simdi oldugu gibi ilerlemesi. Biz her zaman Sudan'da ortak projeler ve sahsi yatirimlar yapma noktasinda haziriz. Sudan, hem arazi hem de yeni hükümetin yaklasimlari noktasinda bizim için çok degerli. Biz orada da üreticilerimizi bilgilendirmek ve destek olmak adina elimizden geleni yapariz."

Kaynak: AA