Rektör Çufali, Greenmetric Yürütme Kurulu Toplantisina Katildi

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali Ulusal Koordinatör olarak GreenMetric Yürütme Kurulu toplantisina katildi.

Rektör Çufali, Greenmetric Yürütme Kurulu Toplantisina Katildi
Bu yil besincisi düzenlenen GreenMetric Yürütme Kurulu Toplantisi Malezya’daki Putra Üniversitesi ev sahipliginde çevrimiçi ortamda yapildi. Toplantiya dünyanin 29 ülkesinden ulusal koordinatörler, rektörler, rektör yardimcilari ve üniversite sürdürülebilirlik temsilcileri katildi.

Toplantida BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali Türkiye Ulusal Koordinatörü olarak Zonguldak’i temsil etti.

Toplantida ilk sirada söz alan BEÜ Rektörü Mustafa Çufali, son bir yilda Türkiye’de ve üniversitede yapilan çalismalar hakkinda özet bilgi verdi. Türkiye’de çevreye duyarlilik ve sürdürülebilirlik konularinda yürütülen çalismalarin giderek yayginlastigina dikkat çeken Çufali, GreenMetric siralamasinin YÖK tarafindan Üniversite Izleme ve Degerlendirme Kriterlerine dahil edilmesinin GreenMetric’e katilan üniversite sayisinda önemli bir artisa neden oldugunu ifade ederek “Tüm dünyadan saygin üniversitelerin katildigi uluslararasilasmayi tesvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkindalik yaratmayi amaçlayan bir platform olan GreenMetric, tüm dünyada ve Türkiye’de çevre bilincinin gelismesinde önemli bir rol oynamaktadir. Ulusal Koordinatör olarak toplantiya katilmamiz gurur vericidir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak çevreye duyarli kampüsler olusturma, karbon salinimini ve enerji tüketimini azaltma konularinda önemli adimlar atiyoruz. Yakinda günes enerjisinden elektrik üretme ve yagmur suyu kullanimi gibi önemli projeleri hayata geçirmeyi planliyoruz. Hedefimiz bu uygulamalari tüm kampüslerimizde yayginlastirmaktir. Kampüslerimiz çevreye saygi, duyarlilik ve sürdürülebilirlik konusunda üniversitelerimize örnek teskil etmektedir. GreenMetric siralamasinda ve çevre dostu kampüslerin olusmasinda emegi geçen tüm akademik ve idari personelimize tesekkür ediyor, toplantinin üniversitemize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA