Mugla'daki Orman Yanginlariyla Mücadele Eden Kazakistan Ekibi Ülkesine Ulasti

Mugla’daki orman yanginlariyla mücadelede görevlerini tamamlayan Kazakistanli 16 kisilik itfaiye ekibi, 2 helikopterle yaklasik 4 bin 500 kilometre yol kat ederek ülkelerine döndü.



Itfaiye ekibi, Uluslararasi Nursultan Nazarbayev Havalimani pistinde törenle karsilandi.

Törene Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Kazakistan Olaganüstü Durumlar Bakani Yuryi Ilyin’in yani sira itfaiyecilerin aileleri ile gazeteciler katildi.

Büyükelçi Ekici, tören kapsaminda, Mugla’daki orman yanginlariyla mücadelede görevlerini tamamlayarak ülkelerine dönen Kazakistan itfaiye ekibi ile tek tek selamlasarak tesekkürlerini iletti.

Gazetecilere konusan Ekici, Kazakistan’in kardes ve dost ülke olarak Türkiye’nin kötü gününde destegini esirgemedigini belirterek, "Karsilikli bu yardimlasmalar kardes ülkeler arasinda çok dogal. Bu ekip yaklasik iki hafta Türkiye’de kaldi. Özellikle Mugla’daki yanginlarin söndürülmesine önemli katkilarda bulundu." dedi.

Ekici, bundan sonra dogal afetler alaninda da yeni ikili is birliklerinin olacagina isaret ederek, "Türkiye, dogal afetlerle mücadele alanindaki tecrübelerini dost ve kardes ülkelerle paylasmaya hazir." ifadesini kullandi.

Bakan Ilyin de Kazakistan Hava Kurtarma helikopterlerinin ilk kez uzun mesafe uçarak yangin söndürme faaliyetlerinde yer aldiklarini aktardi.

Kazakistan’in 2 helikopter ve 16 kisilik özel itfaiye ekibi, 21 Agustos'ta Dalaman Havalimani’nda düzenlenen törenle ülkelerine ugurlanmisti.

Kaynak: AA