Migros, Gida Israfini Azaltmak Için 'Sürpriz Kutu' Projesini Hayata Geçirdi

25 ve 50 TL olmak üzere iki farkli fiyat seçenegi bulunan Sürpriz Kutulardaki ürünler normal satis fiyatindan yüzde 50 indirimle tüketiciye ulasiyor 'Migros Sürpriz Kutu', olgun meyvesebzeler, hemen tüketime uygun et ürünleri, taze ve kuru gidalar gibi genis bir yelpazede birçok ürün içeriyor.

Migros, "Gidaya Saygi" projesi kapsaminda, "Fazla" mobil uygulamasi üzerinden olgun meyve-sebzeler ve hemen tüketime uygun et ürünleri, taze ve kuru gidalari "Sürpriz Kutu"larda yüzde 50 indirimli sunuyor.

Migros'tan yapilan açiklamaya göre, "Gidaya Saygi” projesi kapsaminda olgun meyve-sebzeleri ve tüketim tarihi yaklasan ürünleri yüzde 25-50 indirimli olarak satisa sunan sirket simdi de gida israfini azaltmak için "Sürpriz Kutu" projesini hayata geçirdi.

Gida kaybini önlerken tüketicilere de avantajli fiyatlar sunan "Sürpriz Kutu" uygulamasi, Fazla Gida'nin "Fazla" mobil uygulamasi üzerinden satisa sunuluyor.

25 ve 50 TL olmak üzere iki farkli fiyat seçenegi bulunan Sürpriz Kutulardaki ürünler normal satis fiyatindan yüzde 50 indirimle tüketiciye ulasiyor.

"Migros Sürpriz Kutu", olgun meyve-sebzeler, hemen tüketime uygun et ürünleri, taze ve kuru gidalar gibi genis bir yelpazede birçok ürün içeriyor.

Verilen bilgiye göre, Migros'un Sürpriz Kutulardan satin almak isteyen müsterilerin öncelikle "Fazla" mobil uygulamasini indirmesi gerekiyor.

Müsteriler, günün belirlenen saat araliklarinda Atasehir MMM Migros, Bomonti Elysium MM Migros ve Caddebostan MMM Migros arasinda seçecekleri magazadan kutuyu teslim alabiliyor.

3 magaza ile baslanan projenin diger Migros magazalarina yayginlastirilmasi hedefleniyor.

- "2020 yilinda, 4 bin 774 ton meyve, sebze, et, tavuk gibi taze ürünün kaybedilmesinin önüne geçtik"

Açiklamada görüslerine yer verilen Migros Ticaret AS Icra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, Türkiye'nin en fazla taze gida satan perakendecisi olduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Topraklarimizda yetisen her bir ürünü korumak ve gida kayip oranlarini azaltmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Fazla stoklamayi önlemek için hayata geçirdigimiz otomatik siparis sistemi ile meyve ve sebzelerin siparisi, önceki siparisler, stok durumlari ve satislari hakkinda ögrenen algoritmalari kullandigimiz sistemlerimiz var. Magazalarimizin tamaminda yayginlastirdigimiz bu sistem ile dogru siparis ve stoklamayi garanti altina aliyoruz. Olgun meyve ve sebzeleri ve tüketim tarihi yaklasan ürünleri yüzde 25-50 indirimli sunarak öncelikli olarak satisa dönüsmelerini destekliyoruz. Bu indirimlerle 2020 yilinda, 4 bin 774 ton meyve, sebze, et, tavuk gibi taze ürünün kaybedilmesinin önüne geçtik.

Fazla Gida ile yaptigimiz bu "Sürpriz Kutu" is birligi ile de hem hemen kullanima uygun gidalarin tüketimini tesvik edecek hem de müsterilerimizin birçok gida çesidine indirimli ulasmasini saglayarak aile bütçelerine ek katki saglayacagiz. Tüm dünyada ilgi gören 'Sürpriz Kutu' projesini Türkiye’de uygulayan ilk perakendeci olduk. Bu proje, binbir emekle üretilen gidalarin, kayip olmadan halen tüketilebilir durumda iken tüketiciye ulasmasi için önemli bir adim."
Kaynak: AA