Israil Askerleri, Gazze Sinirinda 14 Filistinliyi Yaraladi

Israil’in 15 yildir devam eden ablukasinin kaldirilmasi için Gazze’nin dogu sinirinda gerçeklestirilen gösteriye, Israil askerlerinin müdahalesi sonucu 14 Filistinli yaralandi.

Israil Askerleri, Gazze Sinirinda 14 Filistinliyi Yaraladi


Filistinliler, 15 yildir devam eden ablukanin kaldirilmasi için Israil’e tepki göstermek amaciyla Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin dogu sinirinda protesto gösterisi düzenledi.

Israil güçleri, gösteriye katilan Filistinlilere göz yasartici gazin yani sira gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti.

Gazze’deki Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Han Yunus kentinin dogu sinirinda düzenlenen barisçil gösteride Israil askerlerinin müdahalesi sonucu 14 Filistinlinin yaralandigi belirtildi. Bakanlik, yaralilardan 5 kisinin gerçek mermi ile yaralandigini aktardi.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu ise yaptigi açiklamada, halkimizin talepleri yerine getirilene kadar kitlelerin hareketinin ve halk faaliyetlerinin çesitli sekillerde isgalci Israil’e baski yapmak için devam edecegini vurguladi. Kanu, isgalci Israil’in Filistin halkinin mesajini anlamasi gerektigini ifade ederek, isgalin halkimizin taleplerine boyun egip Gazze Seridi’ndeki kusatmayi kirmaktan baska seçenegi olmadigini belirtti.

Kaynak: İHA