Isparta'da Islenen Cinayetle Ilgili 2 Süpheli Yakalandi

Isparta Cumhuriyet Bassavciligi, 20 gün önce islenen cinayete iliskin yakalanan 2 süpheliden birinin tutuklandigini bildirdi.

Bassavciliktan yapilan açiklamada, yaklasik 20 gün önce Çünür Mahallesi 5351. Sokak'ta Ali Kurt'un tabancayla yaralandigi ve kaldirildigi Süleyman Demirel Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesinde iki gün sonra hayatini kaybettigi belirtildi.

Cinayetle ilgili savcilik tarafindan gizli bir sorusturma baslatildigi aktarilan açiklamada, "Yürütülen sorusturma kapsaminda olay yeri inceleme ekiplerince yapilan çalismalarda olay yerinde 3 adet 9 milimetre çapinda kovan ve 1 adet mermi çekirdegi ele geçirilmis, yapilan arastirmada tanik anlatimlarina göre olayi gerçeklestiren süphelilerin olay yerinden kaçtiklari anlasilan asli fail H.A. ile yardim eden Y.E. oldugu tespit edilmis, süpheliler hakkinda yakalama emri düzenlenerek derhal aranmalarina baslanmistir. Süpheli sahislarin kaçmalarina yardim eden failler hakkinda ise ayrica sorusturmaya devam edilmektedir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, süpheli H.A'nin babasi M.A'nin daha önce Isparta Belediye Baskanligi yapmis olmasi nedeniyle yerel basinda ve sosyal medyada firari süpheli H.A'nin bazi üst düzey siyasiler ve bürokratlar tarafindan korundugu yönünde çok sayida tezvirat içeren haber ve paylasimlara rastlandigi vurgulandi.

Bu ve benzeri paylasimlarin Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan titizlikle takip edildigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Firari süpheliler H.A. ve Y.E'nin yakalanmasi maksadiyla Isparta Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi tarafindan Istanbul'a görevlendirilen alaninda uzman ekipler ile Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan ortaklasa yürütülen takip ve arastirmalar neticesinde, öncelikle süpheli Y.E. 16 Agustos 2021 günü saat 10.25 siralarinda ilimizde hazir edilerek tutuklanmistir. Yapilan sürekli takip ve arastirmalar neticesinde süpheli H.A. 25 Agustos 2021 günü Istanbul ilinde yakalanarak gözaltina alinmistir. Süpheli sahis sorgusu yapilmak üzere görevliler tarafindan Cumhuriyet Bassavciligimizda hazir edilecektir."

Kaynak: AA