Islam Isbirligi Gençlik Forumu 4. Genel Kurulunda Üye Ülkelere Müslüman Gençlerin Desteklenmesi Çagrisi

Banglades Gençlik ve Spor Bakani Zahid Ahsan Russel: 'Sizler sadece yarinin liderleri degil, ayni zamanda bugünün ortaklarisiniz. Gençlik, toplumsal degisimin ve ulusal kalkinmanin en canli ve aktif kesimidir' Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Farhad Haciyev: 'Gençler olmadan gençler için bir sey basarilamaz'

Islam Isbirligi Gençlik Forumu (ICYF) 4. Genel Kurulunun açilisinda özellikle Islam dünyasina Müslüman gençlerin desteklenmesi ve cesaretlendirilmesi çagrisi yapildi.

Istanbul'da 56 üye ülke temsilcisinin katilimiyla düzenlenen ve iki gün sürecek kurulda Senegal Gençlik Bakani Nene Fatoumata Tall, Banglades Gençlik ve Spor Bakani Zahid Ahsan Russel, Gambiya Gençlik ve Spor Bakani Bakary Badjiye ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Farhad Haciyev açilis konusmasi gerçeklestirdi.

Senegal Gençlik Bakani Tall, kurula ICYF ülkelerinin gençlik politikalarina tanik olmak için geldigini belirtti.

Bu uluslararasi gençlik örgütünü daha çok merak etmesi ve daha iyi tanimasi gerektigini düsündügünü belirten Tall, üye ülkeler arasindaki iliskileri güçlendirebileceklerini söyledi.

Tall, Senegal'de "Birini tanimak için o kisinin ülkesine, evine gitmen gerek" sözünün söylendigini belirterek, "Ben de bir örgütü tanimak için genel kuruluna gitmeniz gerektigini söylüyorum." dedi.

Kurula Gençlik Forumunu daha iyi tanimak ve üye ülkelerin gençlerine Mart 2022'de Dakar'da düzenlenecek Su Forumuna katilmalari için çagrida bulunmak için geldigini dile getiren Tall, tüm ülkelerden gençlerin katilimini desteklediklerini ve amaçlarinin tüm kitalarin gençlerine bu organizasyona katilim firsati sunmak oldugunu söyledi.

Tall, ICYF üyelerinin IIT'nin su ve su sorunlarina iliskin vizyonuna katilmalarini temenni ederek, genel kurul vesilesiyle büyük basarilara imza atacaklarini umduklarini söyledi.

- "Sizler sadece yarinin liderleri degil, ayni zamanda bugünün ortaklarisiniz"

Açilis konusmasini video konferans yöntemiyle gerçeklestiren Banglades Gençlik ve Spor Bakani Russel da Islam Isbirligi Teskilatinin uluslararasi baris ve uyumu tesvik etme ruhu içinde Müslümanlarin çikarlarini daha çok gözetmek ve korumak için çalistigini dile getirdi.

Russel, Banglades'teki gençlerin, ülkenin toplam nüfusunun 3'te 1'ini olusturdugunu aktararak, "Sizler sadece yarinin liderleri degil, ayni zamanda bugünün ortaklarisiniz. Gençlik, toplumsal degisimin ve ulusal kalkinmanin en canli ve aktif kesimidir." dedi.

Banglades'in son yillarda çesitli gençlik zirve ve forumlari düzenledigini ifade eden Russel, Banglades Gençlik ve Spor Bakanliginin gençligi harekete geçirmek için birçok yeni girisimde bulundugunu söyledi.

Russel, 2020 Islam Dünyasi Gençlik Baskenti uluslararasi programinin Dakka'daki kapanis törenini kutlama vesilesiyle katilimcilari Dakka'ya davet etti.

- "Bize düsen bu sorunlarin üstesinden gelebilmek için Müslüman gençleri cesaretlendirmek"

Gambiya Gençlik ve Spor Bakani Badjiye, günümüzde dünyanin gerçeklerinin Müslümanlarin is birligi yapmasini gerektirdigini ve ayni sekilde bunun Müslüman gençler için de geçerli oldugunu belirtti.

Bunun dünyanin her yerindeki Müslüman gençlerin daha iyi bir gelecegi olmasi için bir görev oldugunun altini çizen Badjiye, bu gibi etkinlikler sayesinde kendi aralarinda dahi Islam'i, Islami degerleri tanitmak ve duyurmak için iyi bir platform olusturuldugunu aktardi.

Badjiye, "Binlerce Müslüman'in dünyanin birçok yerinde zorluklar, sikintilar yasadigi bir sir degil. Bize düsen bu sorunlarin üstesinden gelebilmek için Müslüman gençleri cesaretlendirmek." diye konustu.

- "Gençler olmadan gençler için bir sey basarilamaz"

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Farhad Haciyev de ICYF'nin, sürdürülebilir kalkinmayi destekledigi gibi örgün ve yaygin egitimi tesvik ettigi, genç nesillerin ahlaki degerlerini güçlendirdigi, kültürler ve medeniyetler arasinda diyaloglar kurdugu ve Müslüman gençlerin çikarlarini korumayi amaçladigini ifade etti.

Bu nedenle ICYF’nin, gençleri yalnizca yarinin liderleri olarak degil, ayni zamanda bugünün umudu olmalarini saglayan firsatlar olusturmaya kendini adadigina dikkati çeken Haciyev, "Gençler olmadan gençler için bir sey basarilamaz. Kadin ve erkeklerin esit sekilde egitime erisimi için genç liderlerin sivil toplumda, is hayatinda ve akademide yer almasini ve yeteneklerini gelistirmelerini saglayarak firsat sunmaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA