ING Türkiye'ye Stevie Ödülleri'nden Bir Altin Ve Bir Gümüs Ödül

Stevie Uluslararasi Is Ödülleri (International Business Awards) 2021 kapsaminda ING Türkiye 2 ödül birden kazandi.



ING Türkiye, sirketlerin her alandan basarilarini takdir etmek için hazirlanan küresel ödül programi Stevie Uluslararasi Isletme Ödülleri 2021 kapsaminda 2 projesi ile ödüle layik görüldü.

Banka, Yilin Iletisim ve Halkla Iliskiler Kampanyasi dali Sosyal Sorumluluk kategorisinde, ‘ING Dijital Ögretmenler Projesi’ altin ödüle layik görülürken, ‘Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çag’ (The New Approach Is A New Era Of AML) isimli projesi ile Yönetim, Risk ve Uyum Çözümü (Governance, Risk &Compliance Solution) kategorisinde ise gümüs ödül kazandi.

En çok katilimin oldugu dallardan biri olan Sosyal Sorumluluk alaninda altin ödüle layik görülen ‘ING Dijital Ögretmenler Projesi’ ile dijitallesmenin hizlanmasiyla dijital araçlarla egitimin etkinliginin artirilmasi ve farkli bölgeler arasinda egitim açisindan firsat esitliginin saglanmasi amaçlaniyor.

ING Türkiye, Habitat Dernegi ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) is birligi ile hayata geçirilen ve ilkokul ve ortaokul ögretmenlerinin dijital okuryazarlik becerileri edinmeleri hedeflenen Dijital Ögretmenler projesinin Projesi’nin tamamlanan ilk iki döneminde toplamda 2 bin ögretmene egitim verilirken, proje kapsaminda 3’üncü dönemde de 15 ilden bin ögretmene daha egitim verilecek.

Bankanin, ‘Yönetim, Risk ve Uyum Çözümü’ kategorisinde ödül alan tek kurum oldugu belirtildi.

Verilen bilgiye göre, bankanin Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çag isimli projesi ile bankacilik alaninda yüzlerce geleneksel kural tabanli senaryo ile üretilen binlerce uyarinin ekipler tarafindan incelenmesi yerine, yeni gelistirilen Yapay Zeka modellerinin kara para aklamayla mücadelede süpheli islem tespiti için çözüm olmasi hedefleniyor. Geleneksel senaryolar yeni kara para aklama yöntemlerine hizla uyum saglayamadigi için potansiyel kara para aklama islemlerini tespit etmek, karmasik islemler arasinda baglanti kurabilmek, riskli olmayan uyarilari otomatik olarak kapatmak için söz konusu banka tarafindan sektöre öncülük eden bir dizi Yapay Zeka modeli gelistirildi. Bu kapsamda bireysel bankacilik alaninda kara para aklama islemlerini tespit etmek amaciyla gelistirilen süphelilik ihtimalini hesaplayan PS Yapay Zeka modeli, süpheli müsteriyi olasi bir kara para aklama isleminden 90 gün önce tespit edebiliyor. Kara para aklama yöntemi olarak yaygin kullanilan Sirinler (Smurfing) yönteminin ise geleneksel yöntemlerle tespit edilmesi oldukça güç oldugundan, gelistirilen Sirinler Yapay Zeka modeli ile yüzde 85 civarinda süpheli islemlerin tespiti mümkün hale geliyor. Ayni zamanda gelistirilen modeller ile risksiz uyarilar yüzde 30 oraninda otomatik olarak kapatilabiliyor ve bu sayede uzmanlar riskli uyarilari daha etkin bir sekilde inceleyebiliyor.
Kaynak: İHA