Egitim Ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde Egitim Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesinin 9 ilçedeki ücretsiz Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde yeni dönemin ilk ders zili çaldi. Bu yil 4 bin 100 üniversite adayi genç, Büyüksehir Belediyesinden alacagi destekle sinavlara hazirlanacak.

Egitim Ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde Egitim Basladi
İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde ilk dersler basladi.

2020-2021 döneminde Büyüksehir Belediyesinin kurs merkezlerinden destek alip üniversite sinavina giren 4 bin 13 ögrencinin 125’i ilk 50 binlik siralamaya girerken, 12’si ise ilk 5 binde yer aldi. Büyüksehir, 227 ögretmen ve 4 bin 100 ögrenciyle yeni döneme basladi.

İçel merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydincik, Bozyazi ve Anamur’dan olusan toplam 9 subede ilk ders için çalinan zilin ardindan ögrenciler dersliklerdeki yerini aldi.

“Her yil ileriye dogru gidiyoruz”

Büyüksehir Belediyesi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, yeni dönemin ilk derslerine basladiklarini belirterek, “Covid-19 tedbirlerimizi aldik. Siniflarimizin hijyenini sagladik. Milli Egitim Bakanliginin yönlendirmeleri dogrultusunda ilerliyoruz. YKS ögrencilerimiz bugün derslerine basladi.

Ilk haftalarda derslerimizi hafta içi yapacagiz. Ilerleyen tarihlerde deneme sinavlari basladiktan sonra hafta sonu da açik olacagiz. Çocuklarimizi sinava daha hazir hale getirmek için çalisiyoruz. Eger Covid-19 müsaade ederse ilerleyen süreçte etkinliklerimiz de olacak. Her geçen yil çitamizi yükseltmeyi hedefliyoruz. Her yil da ileriye dogru gidiyoruz” dedi.

LGS hazirlik kurslarina da baslayacaklarini ifade eden Karakus, “Insaati devam eden, yakinda bitecek olan ve teslim aldigimiz dershanelerimiz var. 12 LGS kurs merkezimiz olacak. Orada da 2 bin 500 ögrenci kontenjanimizla derslerimize baslayacagiz” diye konustu.



“Dersler noktasinda bütün akademik birikimle ögrencilerimizin yanindayiz”

Kurs merkezi Felsefe Grubu ve Rehber Ögretmeni Yahya Vurucu, her geçen gün kendini yenileyen bir kadroyla yeni döneme hazir bir sekilde basladiklarini vurgulayarak, “Ögrencilerimizi görmüs olduk. Covid’ten dolayi son dönemlerde ciddi bir egitim sikintisi yasiyorduk, onu da giderecegimizden hiç süphemiz yok. Ögrencilerimizin gelecekleriyle ilgili, su anda var olan sorunlariyla ilgili hangi engeller varsa o noktada yardimci oluyoruz. Dersler noktasinda da bütün akademik birikimle onlarin yanindayiz” ifadelerini kullandi.

“Ögretmenlerimizin hepsi çok iyi”

Hukuk fakültesi kazanma hedefiyle kurs merkezinden bu dönem destek alan Aynur Küçük, “Faydali olmasi için buraya geldim. Ögretmenlerimizin hepsi çok iyi. Aslinda geçen sene de gelmistim. Öncelikle hocalarimiz çok iyi ders anlatiyor. Daha iyi ögrenmek amaciyla burayi seçtim” dedi.



“Kendimizi bu konuda sansli hissediyoruz”

Iktisat bölümü hedefiyle ilk derse giren Ipek Göçemen de “Gayet iyi, genellikle bazi sehirlerde bu imkanlar saglanmiyor. Kendimizi bu konuda sansli hissediyoruz. Burayi annemin vasitasiyla tercih ettim. Geçen sene de sinava girmistim. Geçen seneki puanima göre bu sene daha iyi bir sekilde sinava girmeyi planliyorum” diye konustu.



“Çogunlukla derece yapan insanlar oldugu için burayi tercih ettim”

Psikoloji bölümünü kazanmayi hedefleyen 18 yasindaki Hakan Enes Tümen, Büyüksehir’in kurs merkezleriyle ilgili biraz arastirma yaptigini vurgulayarak, “Derece yapan kisileri gördüm. Iyi olabilecegini düsündügüm için geldim. Çogunlukla derece yapan insanlar oldugu için burayi tercih ettim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA