Diyarbakir Anneleri Evlat Nöbetini Kararlilikla Sürdürüyor

Anne Sariye Tokay: 'Çocugumu almadan HDP'nin önünden kesinlikle ayrilmayacagim' Baba Salih Gökçe: 'Evladimi almadan eyleminden vazgeçmeyecegim. HDP çocugumu götürdü ve onlardan istiyorum'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde yürüttügü oturma eylemi kararlilikla devam ediyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 723. gününde sürüyor.

Oglu Mehmet için oturma eylemi yapan anne Sariye Tokay, HDP'lilerin oglunu kandirarak 10 yil önce daga götürdügünü söyledi.

Eylemlerinde kararliligini aktaran Tokay, sunlari kaydetti:

"Kimseden mal mülk istemiyoruz. En dogal hakkimiz olan çocuklarimizi istiyoruz. Kendi çocuklari Avrupa'da okuyor. Bizimkileri ise daga mahkum etmisler. Çocugumu almadan HDP'nin önünden kesinlikle ayrilmayacagim. Dogru adresteyiz. Eylemimizde üçüncü yila giriyoruz. HDP'liler bizi görmezlik ve duymazliktan geldi. Bize bakacak yüzleri olmadiklari için kepenk indirip gittiler. Onlar nereye giderlerse peslerinden gidecegiz. Asla mücadelemizi birakmayacagiz."

Ogluna teslim olmasi için çagrida bulunan Tokay, "Oglum gel arkadaslarin gibi devlet güçlerine teslim ol." dedi.

Agri'dan gelen ve 2015'te daga kaçirilan oglu Mehmet için eyleme katilan baba Salih Gökçe ise eyleminde kararli olduklarini belirtti.

Çocugunun HDP'liler tarafindan kaçirildigini anlatan Gökçe, "Evladimi almadan eyleminden vazgeçmeyecegim. HDP çocugumu götürdü ve onlardan istiyorum." ifadelerini kullandi.

Gökçe, "Oglum ne zamana kadar o magaralar ve tünellerde kalacaksin. Devletin sefkatli kollarina ve evine gel. Teslim olan çocuklar anne ve babasina kavusuyor. Sen de gel teslim ol. Sen gelmeden buradan gitmeyecegim." diye seslendi.
Kaynak: AA