Antalya Valisi Yazici'dan Malazgirt Zaferi'nin Yil Dönümü Mesaji Açiklamasi

'Anadolu'da birlik, beraberlik ve barisa dayanan anlayisin hakim olmasini saglayan Malazgirt Zaferi ruhu, üzerinden yüzyillar geçmesine ragmen milletin sinesinde hala dipdiridir'.

Antalya Valisi Ersin Yazici, Malazgirt Zaferi ruhunun üzerinden yüzyillar geçmesine ragmen milletin sinesinde hala dipdiri oldugunu belirtti.

Yazici, Malazgirt Zaferi'nin yil dönümü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, 26 Agustos 1071'de Sultan Alparslan liderligindeki Türk Ordusunun, kendisinden dört kat daha kalabalik Bizans ordusunu yendigini animsatti.

Türk milletine Anadolu'nun kapilarini ardina kadar açan tarihin en sanli zaferlerinden Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yilini kutlamanin gurur ve heyecaninin yasandigina dikkati çeken Yazici, sunlari kaydetti:

"Sultan Alparslan'in 'Size öyle bir vatan aldim ki; ebediyen sizin olacaktir' sözünden de anlasilacagi gibi bu zafer, Anadolu'nun Türk yurdu olmasini ve sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalmasini saglayacak önemli bir zaferdir. Nitekim bu zaferden sonra kisa zamanda Marmara kiyilarina kadar ulasilmis ve o günden bugüne kadar geçen sürede bu cografyanin ebedi bir Türk yurdu oldugu tüm cihana ilan ve ispat edilmistir."

"Anadolu'da birlik, beraberlik ve barisa dayanan anlayisin hakim olmasini saglayan Malazgirt Zaferi ruhu, üzerinden yüzyillar geçmesine ragmen milletin sinesinde hala dipdiridir." ifadesini kullanan Yazici, sözlerine söyle devam etti:

"Cumhuriyetimizi daha aydinlik yarinlara tasirken geçmisimizden aldigimiz güç, bizlere her zaman yol gösterici olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle; Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, canlari ve kanlariyla vatan topraklarini bizlere emanet eden aziz sehitlerimizi, bu ugurda her türlü maddi ve manevi fedakarligi göstermis olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla yad ediyorum. Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun."
Kaynak: AA