15. Türk-Arap Gida Ve Tarim Fuari Basladi

TÜRAP Genel Baskani ve Tunus Izmir Fahri Konsolosu Sabuhi Attar: 'Türkiye'de yatirim olsun, Arap ülkelerinde yatirimlar olsun durmadan bu yatirimlari yapmak ve gerçek bir köprü kurmak istiyoruz'.

Türk Arap Ülkeleri Isbirligi Dernegi (TÜRAP) Genel Baskani ve Tunus Izmir Fahri Konsolosu Sabuhi Attar, "Türkiye'de yatirim olsun, Arap ülkelerinde yatirimlar olsun durmadan bu yatirimlari yapmak ve gerçek bir köprü kurmak istiyoruz." dedi.

TurabExpo tarafindan düzenlenen ve 27 Agustos'a kadar Istanbul Pullman Istanbul Airport and Convention Center'da sürecek olan 15. Türk-Arap Gida ve Tarim Fuari, 18 ülkeden 1000'den fazla Arap is insaninin katilimiyla basladi.

15. Türk-Arap Gida ve Tarim Fuari, ayni zamanda 7. Türk-Arap Gida ve Gida Teknolojileri Fuari, 5. Türk-Arap Tarim ve Tarim Teknolojileri Fuari, 4. Türk-Arap Otel, Kafe, Pastane Ekipmanlari, Agirlama, Konaklama Teknolojileri ve Ev Disi Tüketim Fuari is birligiyle gerçeklestiriliyor.

Fuarin açilisinda konusan Türk Arap Ülkeleri Isbirligi Dernegi (TÜRAP) Genel Baskani ve Tunus Izmir Fahri Konsolosu Sabuhi Attar, etkinlik kapsaminda yatirimlara iliskin toplantilar gerçeklestirilecegini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bilindigi gibi bölgemiz zor günlerden geçiyor. Türkiye olarak biz Arap ülkelerine yönelik yeni bir ekonomik vizyonla ortaya çikmis bulunmaktayiz. Dolayisiyla Türk ve Arap sirketlerinin tamaminin projemize destek vermesi ve bu konuda tutum izlemelerine davet ediyoruz. Yatirim sirketleri, Türkiye'de yatirim olsun, Arap ülkelerinde yatirimlar olsun durmadan bu yatirimlari yapmak ve gerçek bir köprü kurmak istiyoruz. Türk-Arap ortak bir ekonomik kalkinmasini yapmak arzumuz var."

Attar, Türkiye'nin yatirimcilara gerekli kolayliklari sagladigini ifade ederek, "Türkiye olarak tüm yatirimcilara her türlü en yüksek düzeyde hizmeti ve yardimi sunmak istiyoruz. Türkiye'nin bütün illerinde ve Cumhurbaskanligi düzeyinde destekler sunulmakta." diye konustu.

Dernek olarak yatirimcilara verilen destekler konusunda yardimci olmaya devam edeceklerini belirten Attar, "Türk ve Arap sirketlerine yapilan desteklerden dolayi son derece memnunuz." dedi.

- "Ülkelerimiz arasinda faydali is birligi imkanlarinin ortaya çikacagina inaniyorum"

Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Israfil Kuralay da zirvenin önemine dikkati çekerek, organizasyon vesilesiyle gerek kurumlar ve firmalar gerekse ülkeler arasinda faydali is birligi imkanlarinin ortaya çikacagina inandigini ifade etti.

Türkiye ile Arap ülkeleri arasindaki ticari iliskilere deginen Kuralay, "Ticari iliskilerin istedigimiz noktada oldugunu düsünmüyorum. Almamiz gereken daha fazla yol oldugunu biliyorum ama maalesef çok fazla da mesafe alamadik. Bu tür organizasyonlarin sayisi arttikça kardes ülkeler ve milletler olarak daha fazla is birligi yapacagimiza inancimi da buradan ifade etmek istiyorum." seklinde konustu.

Türkiye ve Arap ülkeleri arasindaki ticaret potansiyelinin çok büyük oldugunu vurgulayan Kuralay, "Bunun için ülkelerimiz arasindaki ticaret ve yatirim ortaklarini mutlaka arttirmaliyiz ve özellikle ticarete engel olan bütün unsurlari bir an önce ortadan kaldirmaliyiz. Daha çok sayida serbest ticaret anlasmasi imzalamali, koordinasyon ve is birligi içerisinde olmaliyiz. Zira ülkelerimizin refah sayisini arttirmanin yolu kendi alanimizda yapacak yatirim ve ticaretlerden geçmektedir." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA