Bayburt'ta Kaçak Avlanan 4 Kisiye Yasal Islem Yapildi

2021 yili av sezonu basladi, 15 Kasim tarihinde son bulacak. Çarsamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanma serbest olacak. Bayburt’ta av sezonunun baslamasiyla birlikte kaçak avlanan 4 kisiye yasal islem yapildi.

Bayburt'ta Kaçak Avlanan 4 Kisiye Yasal Islem Yapildi
Av sezonunun baslamasiyla birlikte Bayburt’ta Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince koruma ve kontrol denetimleri gerçeklestirildi.

Yapilan denetimlerde 210 avci denetlenirken 4 kisiye yasal islem yapildi.

Yeni av sezonuyla ilgili avcilarin avlanma hakkini elde edebilmeleri için Avcilik Belgesi almalari ve belirlenen avlanma izin ücretini Il Sube Müdürlüklerinin döner sermaye isletmesine ait hesaplarina yatirmalari gerektigi belirtilerek su bilgilendirme yapildi:

“Tüm bölgelerimizde bildircin, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargasi, leskargasi, karabatak, saksagan, yaban domuzu ve çakal avi ile baslayacaktir. Alinan karar uyarinca Çarsamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapilabilecektir. Ayrica yaban domuzu avi ilave olarak Sali günü de yapilabilecektir.

Avcilarin avlanma hakkini elde edebilmeleri için Avcilik Belgesi almalari ve belirlenen avlanma izin ücretini Il Sube Müdürlüklerinin döner sermaye isletmesine ait hesaplarina yatirmalari gerekmektedir. Avcilar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBIS), Avci Avlakta Mobil Uygulamasindan (AVA) ve 0850 888 06 06 numarali çagri merkezinden gerekli izni aldiktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir. Avcilar; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ’de yayimlanan 19 sayili Kararindaki yer alan diger avlanma esas ve usullerine uymalari zorunludur.”
Kaynak: İHA