Güvenlik Güçleri Iran Sinirinda Gece Gündüz Nöbette

Türkiye-Iran sinirinda görev yapan Jandarma, Kara Kuvvetlerine bagli birlikler, özel harekat polisleri ve güvenlik koruculari, termal ve gece görüs özelligi olan kameralar ile tespit ettikleri olaylara aninda müdahale ediyor.

Iran ile en uzun sinira sahip olan Van'da, yasa disi göçün engellenmesi, kaçakçilik faaliyetlerinin durdurulmasi ve PKK'li teröristlerin ülkeye sizmalarinin önüne geçilmesi amaciyla sinir hattinda güvenlik önlemleri artirildi.

Sinir hattinda insasina baslanan modüler beton duvar çalismalari devam ederken, bölgeye takviye olarak gönderilen askeri birlikler ile özel harekat polisleriyle güvenlik daha siki tutuluyor.

Güvenlik güçleri onlarca zirhli araç, drone, termal kamera, IHA ve SIHA'larin da destegiyle Iran sinirini süreli kontrol altinda tutuyor.

Teknolojinin tüm imkanlarinin kullanildigi, gerekli tüm önlemlerin alindigi sinirda, gece yürütülen faaliyetlerle düzensiz göçmenlerin gecenin karanligindan yararlanarak sinirdan geçmeleri de engelleniyor.

Emniyet Genel Müdürlügü Özel Harekat Baskanligi 2. Operasyon Sube Müdürü Hüseyin Ediz Tercanoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, birliklerin sinir hattinda önemli bir görev yürüttügünü söyledi.

Tüm birimlerin koordineli bir sekilde faaliyetler yürüttügünü belirten Tercanoglu, "Kaçakçilik faaliyetlerinin daha önce sik yasandigi noktalarda görev yapiyoruz. Tüm çevre 360 derece dönen termal kameralarla gözetleniyor. Bir hareketlilik görüldügü takdirde birliklerimizi oraya sevk ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA