GÜNCELLEME - Israil Ordusundan Gazze Seridi'ne Hava Saldirisi

ISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI EKLENDI.

Israil ordusu, abluka altindaki Gazze Seridi'nde bazi noktalara hava saldirisi düzenledi.

Gazze-Israil sinirinda toplanan yüzlerce Filistinlinin düzenledigi gösterilerin ardindan bölgede tansiyon yükseldi.

Israil ordusu, Gazze sinirina takviye birlikler gönderdigini açiklarken, Filistinli direnis gruplarinin da alarm durumuna geçtigi ögrenildi.

Israil Savunma Bakani Benny Gantz'in dün sinirdaki gösteriler esnasinda bir Israil askerinin vurulmasina karsilik vereceklerini açiklamasindan birkaç saat sonra Israil ordusu Gazze Seridi’ne hava saldirisi düzenledi.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardigina göre, saldirinin ardindan Gazze'deki birkaç farkli noktada patlama meydana geldi.

Filistin medyasina göre ise vurulan yerlerin arasinda Gazze'nin orta bölgelerindeki Nuseyrat bölgesi ile sahil bölgesindeki Sati Mülteci Kampi'nin oldugu belirtildi.

Öte yandan Israil ordusundan yapilan açiklamada, dün Gazze sinirindaki gösterilerde Israil tarafina açilan ateste sinir polisine bagli bir askerinin yaralanmasina karsilik olarak Hamas'in askeri kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari'na ait 4 hedefin savas uçaklariyla vuruldugu belirtildi.

Gazze Seridi'nin üzerinde yaklasik iki saattir araliksiz uçan Israil insansiz hava araçlarinin sesi bölgenin tamaminda duyulmaya devam ediyor.

Dün aksam saatlerinde Mescid-i Aksa'nin 1969'da fanatik bir Yahudi tarafindan yakilmasinin 52'nci yili dolayisiyla abluka altindaki Gazze Seridi sinirinda düzenlenen gösterilerde 41 Filistinli ile bir Israil askeri yaralanmisti.

Israil ordusu, 19 Agustos'ta Gazze sinirindaki güçlerini artirma karari almisti.

Avustralya asilli fanatik Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Agustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek Kible Camisi'nin mihrabi ve 1000 yillik Selahaddin minberini yakmisti.
Kaynak: AA