Tunus'ta Bir Milletvekili Daha Gözaltina Alindi

Tunus'ta, Yasasin Tunus Partisi milletvekili Lutfi Ali, "kara para aklama ve yasa disi yollardan servet sahibi olma" suçlamasiyla gözaltina alindi.

Tunus Jandarma Sözcüsü Husameddin el-Cibali, AA muhabirine yaptigi açiklamada, milletvekili Lutfi Ali'nin güvenlik güçleri tarafindan baskent Tunus'taki evinde gözaltina alindigini söyledi.

Cibali, Ali'nin, kara para aklama, yolsuzluk ve yasa disi yollardan servet sahibi olmakla suçlandigini ifade etti.

Konuyla ilgili ayrintili bilgi verilmedi.

Tunus'ta Cumhurbaskani Kays Said'in verdigi olaganüstü kararlar sonrasi parlamentodan bazi milletvekilleri çesitli suçlamalarla gözaltina alinmisti.

- Tunus'ta neler oldu?

Arap Bahari'nin dogum yeri Tunus'ta devam eden sosyal, ekonomik ve politik kriz ile yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle saglik sisteminin geldigi durum, Tunuslularin 25 Temmuz'da kitleler halinde sokaga çikmasina yol açti.

Gösteriler sirasinda ülkedeki yerlesik siyasete de yogun tepki gösterildi. Bazi bölgelerde Meclisin en büyük partisi Nahda Hareketi'nin merkezlerine saldirilar düzenlendi.

Cumhurbaskani Kays Said, Anayasa'nin kendisine olaganüstü yetkiler taniyan 80. maddesini hayata geçirdigini duyurdu.

Said, Meclisin çalismalarini 30 gün boyunca durdurdugunu, tüm milletvekillerinin dokunulmazliginin kaldirildigini, basbakani azlettigini ve yeni bir basbakan atayacagini, ayrica yolsuzluk dosyalari için kendisini bassavci olarak görevlendirdigini açikladi.

Kaynak: AA