Grace Kasirgasi'nin Vurdugu Meksika'da Sel Ve Heyelan Açiklamasi 8 Ölü

Atlantik Okyanusu’nda olusan Grace Kasirgasi, Meksika Körfezi’nde batiya dogru siddetini artirarak ilerlerken, siddetli yagislarin yol açtigi sel ve heyelanlarda 8 kisi hayatini kaybetti.



Atlantik Okyanusu’nda olusan ve geçtigimiz persembe günü Meksika’nin Yucatan Yarimadasi’ni vuran Grace Kasirgasi, Meksika Körfezi’nde batiya dogru siddetini artirarak ilerlemeye devam ediyor. Günün erken saatlerinde Veracruz eyaletinin kiyi kesimlerine ulastiginda 200 km/s hiza sahip olan ve Kategori 3 seviyesine ulasan Grace Kasirgasi, kiyida 5 metreye ulasan dalgalara neden oldu. Siddetli yagislarin yol açtigi sel ve heyelanlar eyalete bagli 22 sehirde etkisini gösterdi. Polis raporlarina göre, Veracruz eyaletinin baskenti Xalapa’da yasanan 2 farkli heyelanda toprak altinda kalan bir evdeki 6 kisilik aile ve 1 kiz çocugu hayatini kaybetti. Veracruz Valisi Cuitlahuac Garcia Jimenez yaptigi açiklamada, heyelan nedeniyle 8 kisinin yasamini yitirdigini belirterek, selde 3 kisinin kayboldugunu ifade etti.

Jimenez, vatandaslara evde kalmalari konusunda uyarida bulundu.

Siddetli rüzgarlar nedeniyle agaçlarin yikilmasi sonucu yollar kapanirken, yikilan agaçlar çok sayida evde hasara yol açti. Eyaletin büyük bir bölümünde elektrik kesintileri yasanirken, telefon hatlari kullanilamadi. Çok sayida ev, sokak ve alisveris merkezinde su baskini oldu. Xalapa’da sel nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, onlarca araç mahsur kaldi. Sosyal medyada paylasilan görüntülerde, bir tabutun sel sularina kapilip sokakta ilerledigi görüldü.

Çevredeki vatandaslar yakinlarda bir cenaze oldugunu ifade ederken, tabutun nereden geldigi tespit edilemedi.

Eyaletin iç kesimlerine dogru ilerlemeye devam eden Grace Kasirgasi birkaç saat sonra siddetini kaybederek, Kategori 2 seviyesine indi ancak yetkililer, yogun yagis ve siddetli rüzgar nedeniyle olusabilecek sel ve su baskinlarina karsi Veracruz, Puebla, Hidalgo, San Luis Potosi ve Tamaulipas eyaletlerinde yasayanlari uyardi. Söz konusu eyaletlerin sakinlerine yüksek yerlere siginmalari çagrisinda bulunuldu.

Meksika Ordusu ve eyalet polis ekiplerinin afet bölgesinde yürüttügü arama kurtarma ve yardim çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA