Turkcell Pasaj'in Cirosu 6 Ayda 3 Kat Artti

Turkcell’in online alisveris taleplerine güvenli ve kolay bir çözüm sunmak amaciyla hizmete aldigi teknolojik pazar yeri Turkcell Pasaj, cirosunu 3 kat artirdi.

Turkcell Pasaj'in Cirosu 6 Ayda 3 Kat Artti
Elektronik tedarikçilerince sunulan binlerce ürüne ev sahipligi yapan Türkiye’nin ilk elektronik pazar yeri platformu Turkcell Pasaj büyümesini sürdürdü. Telefondan süpürgeye, hobi ürünlerinden bilgisayara kadar binlerce ürünün uygun fiyat seçenekleriyle sunuldugu platformun cirosu, geçen senenin ayni tarih araligindaki 6 aylik dönemine kiyasla 3 katindan fazla artis gösterirken, ayni dönemde turkcell.com.tr trafiginde yüzde 55, ilk kez alisveris yapan kullanici sayisinda ise yüzde 50’lik artis gözlendi.

Tüm operatör müsterilerinin yararlanabildigi platformda en çok satilan ürünlerin basinda cep telefonu, aksesuar, televizyon, müzik ürünleri, bilgisayar, tablet ile ev-yasam ürünleri yer aldi.

Kadri Özdal: “Hizli büyüme müsteri güveninin en açik göstergesi”

Turkcell Bireysel Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Kadri Özdal, pandemi döneminde müsterilerinin artan online alisveris ihtiyaçlarina cevap vermek amaciyla açtiklari Turkcell Pasaj’in gösterdigi hizli büyümeden son derece büyük mutluluk ve gurur duyduklarini dile getirdi. Özdal, Turkcell Pasaj’i kurarken birinci önceliklerinin, müsterilerin ihtiyaç duydugu güvenilir ve kaliteli alisveris ortamini olusturmak oldugunu vurgularken, “Platformun son 6 ayda gösterdigi performans, bu alanda gerçeklestirdigimiz çalismalarin ne kadar verimli oldugunu, dolayisiyla da müsterilerimizin Turkcell markasina duyduklari güvenin bir kez daha tescillendigini gösteriyor” diye konustu.

Turkcell Pasaj’i tercih eden müsterilerin Türkiye’nin alaninda en büyük elektronik tedarikçilerince sunulan binlerce ürüne Turkcell güvencesiyle hizla ve kolayca ulasabildiginin altini çizen Özdal, Turkcell Pasaj’in satis sonrasi hizmetiyle de benzerlerine fark atan bir platform oldugunu kaydetti.

“Tüketiciyi yakindan izliyoruz”

Müsterilerine daha iyi bir alisveris deneyimi yasatmak amaciyla sik sik testler ve kisisellestirme optimizasyon çalismalari gerçeklestirdiklerini ve çözümler ürettiklerini belirten Özdal, “Her geçen gün büyümeye devam eden online alisveris platformlarinda kullanici aliskanliklarinin yakin takipçisiyiz. Ipsos ile ortak yürüttügümüz son çalismada pandeminin etkisiyle artan online alisveris platformlarinin kullaniminda, kullanici deneyimi etkilesimlerini ortaya koyan bir arastirma gerçeklestirdik” dedi.

Kullanicilarin yariya yakini alisveris yaptigi platforma sadik

Ipsos tarafindan Turkcell için gerçeklestirilen arastirmaya göre online alisveris platformlari genelinde; kullanicilarin bildigini belirttigi markadan son 3 ay içinde alisveris yapanlarin orani ortalama yüzde 59, bu kullanicilar arasinda markadan son 1 ay içinde alisveris yapanlarin orani ise yüzde 49 çikti.

Arastirmaya katilan kullanicilarin son 3 ay içerisinde bir platformdan ortalama 2 kez alisveris yaptiklari belirlendi. Online alisveris platformlarindan en çok satin alinan ürünlerin basinda giyim kategorisi gelirken bunu elektrik ve tesisat ürünleriyle cep telefonu ve aksesuarlari takip etti.

Baslica tavsiye nedeni ‘hizli kargo’

Kullanicilarin alisveris yaptiklari online platformlari çevrelerine tavsiye etmelerinin basinda ‘kargo’ süreci geliyor. Kargonun kullaniciya hizlica ulastirilmasi en önemli etken olurken, bunu ‘güvenilir marka’, ‘fiyat/ promosyon’ ve ‘müsteri hizmetleri’ takip ediyor. Tavsiye etmeme nedenlerinin basinda ise bu konulara ek olarak iade/iptal süreçlerinde yasanilan olumsuz deneyimler geliyor.

Kadinlar sosyal medyayi tercih ediyor

Arastirmaya göre alisveris süreci veya sonrasinda destek almak istenen kanallarin basinda müsteri hizmetleri geliyor. Müsteri hizmetleri kanalini canli destek, satici ve sosyal medya takip ediyor. Kullanicilarin yüzde 50’si temas ettigi kanaldan aldigi hizmetten memnun oldugunu belirtiyor. Arastirma sonuçlari kadinlarin sosyal medya ve satici araciligi ile destek almayi erkek kullanicilardan daha çok tercih ettigini ortaya koydu.

Arastirmaya göre online alisveris platformlarinda son 3 ay içerisinde sorun yasayanlarin orani yüzde 20 olarak belirlendi. Kullanicilarin en çok sorun yasadigini belirttigi, müsteri hizmetleri ile çözmeye çalistigi konularin basinda ‘hatali ürün’ ve ‘eksik teslimat’ geliyor.

Indirim, müsteri bagliligini etkiliyor

Arastirmaya göre kullanicilarin gelecekte de online alisveris platformlarindan alisveris yapmaya devam etme motivasyonlarinin basinda ‘fiyatlarinda indirime gitmesi’ ve ‘müsteri iliskilerinin daha ilgili olmasi’ basliklari öne çikiyor.

80 milyona açik elektronik pazar yeri

Tüm operatör müsterilerinin de yararlanabildigi ‘Turkcell Pasaj’da herkese uygun indirim seçenekleri sunuluyor. ‘Turkcell Pasaj’ müsterileri platform üzerinden satin aldiklari ürünleri Türkiye genelindeki bin 300 Turkcell magazasindan da teslim alabiliyor. Bu sayede gerçek online/offline alisveris deneyimi ‘Turkcell Pasaj’da bir arada sunuluyor.

‘Turkcell Pasaj’da alisveris yapanlara bulunduklari illere göre ayni gün ya da 24 saat içerisinde teslimat seçenegi de saglaniyor. Platformdaki tüm ürünlerde ortalama kargoya verilme süresi 1 is günü. Satin alinan ürünlerin tamami yüzde 100 doga dostu ve kartondan üretilen geri dönüsümlü kutularda teslim ediliyor.
Kaynak: İHA