TIKA Ve MÜSIAD Is Birligiyle Güney Afrikali Kadin Girisimcilere Yönelik Egitim Programi Düzenlendi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ile Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) is birligiyle Güney Afrikali kadin girisimcilere yönelik egitim programi düzenlendi.

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezi'nin ev sahipliginde 18-20 Agustos'ta gerçeklestirilen egitim programini basariyla tamamlayan kadin girisimcilere törenle sertifikalari verildi.

Sertifika törenine Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Aysegül Kandas da katildi.

Programin egitmenligini üstlenen TIKA Mozambik Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, AA muhabirine, düzenlenen programda Güney Afrikali kadin girisimcilere girisimcilik ekosistemi, is kurma, is plani olusturma ve kanvas is plani egitimleri verildigini söyledi.

Mergen, egitim programinin gerçeklestirilmesindeki amacin kadin girisimcilerin kalkinma sürecinin desteklenmesi oldugunu kaydetti.

MÜSIAD Güney Afrika Subesi Baskani Ebubekir Salim de Güney Afrika ekonomisinde ve toplumsal gelisiminde kadinlarin en önde gittigini belirterek, "Biz de MUSIAD Güney Afrika olarak bu rolün farkindayiz." dedi.

Bundan sonraki süreçte de MÜSIAD'in Güney Afrikali kadin girisimcilere mentorluk hizmeti vermeye devam edecegini dile getiren Salim, bu girisimcilerin Türkiye ile ticari iliskiler gelistirilmesine yardimci olacaklarini kaydetti.

Programin kursiyerlerinden moda tasarimcisi Iman Ganachi de egitim programinda is kurma ve is modeli olusturma konusunda çok degerli bilgiler edindiklerini söyledi.

Ganachi, ürettikleri tekstil ürünlerini Türkiye'ye satmaya ve ileride Türkiye'de yatirim yapmaya hazir olduklarini belirtti.

Kaynak: AA