Siddetli Yagis Etkili Oldu, Heyelan Meydana Geldi

Zonguldak’ta aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis sonrasi heyelan meydana geldi. Heyelandan 3 hane etkilenirken 16 kisi evlerinden tahliye edildi.

Siddetli Yagis Etkili Oldu, Heyelan Meydana Geldi
Zonguldak’ta aksam saatlerinde aniden bastiran saganak yagis kentin belirli bölgelerinde etkili oldu. Karaelmas Mahallesinde bir evde heyelan meydana geldi. 3 ev tedbir amaciyla bosaltilirken 16 kisi evlerinden tahliye edildi. Diger yandan yagmur sulariyla birlikte çöpler mahalleye kadar indi. Vatandaslar kendi imkanlariyla mahalleye yagmur suyu ile inen çakil ve çöpleri temizleyerek yetkililerden destek istedi. Öte yandan kentin belirli noktalarinda yollar göle dönerken araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yasadi.

Meydana gelen heyelanda evi zarar gören vatandas yetkilerden destek isteyerek “Ben 2009 yilindan bu yana buranin davasini verdim o zaman burada az çatlak vardi. Belediye baskanligina ve valilige gidip basvurdum. Bana neden buraya ev yaptin dediler. Benim evimin altina 3 tane engelli insan var. Benim evim göçtügü zaman ne yapacagiz. Bana sen burayi yik ben sana malzeme vereyim dediler. Ben dilenci degilim. Esmer vatandas oldugumuz için mi bize bakmiyorlar. Burasi benim tapulu yerim vergisini veriyorum. Benim evimin önündeki kanalizasyonumu yapmadilar. Sel komple aldi. Yetkililerden destek istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA